MO15-1 kampioen in Hoofklasse B

Het is donderdagavond 23 mei als een blauwwitte karavaan door Leiden, langs Heineken, naar Alphen scheurt. De wedstrijd van zaterdag was verzet wegens vakantie, omdat er dan niet genoeg meiden waren om een elftal op de been te brengen. Onze dames zijn hier gekomen met een twaalfde man achter de borden, een behoorlijke stoet tifosi. De blauwwitten zijn gebrand om de titel der titels te winnen, zeker in deze poule met de nummers 1 en 2 uit de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Een soort kampioenenpoule.

De wedstrijd begint en de grinta spat eraf. ARC wordt van meet af aan achteruit gedrukt. Overal op het veld worden duels gewonnen door de blauwwitten. Niemand verzaakt en al snel komen er kansen voor Quick Boys. Lea breekt uit op rechts en legt de bal bij de tweede paal waar Anna met haar teen de bal nog net kan raken, maar de bal net langs de paal ziet stuiteren. ARC ontsnapt hier nog. Vlak daarna is het Isa op de linkerkant van het veld die vanaf de hoek van het strafschopgebied de bal uit het niets tussen vier man in over de keepster in de verre kruising lobt. 0-1! Isa maakt wel meer fantastische goals, maar dit kunnen we wel een Bergkampje noemen. Wat een goal!

ARC vecht zich terug, maar komt constant een stel losgeslagen piraten tegen met het mes tussen de tanden. Een paar schoten op doel worden door Juul goed gepakt en Rosanna, Vera en Sarah staan als een huis. De door knieblessures geplaagde Lisanne speelt voor het eerst pijnvrij en glijdt over het gras, de ene na de andere aanval omver. Niks of niemand komt er langs. Iedereen is geconcentreerd. Leene, Senna, Bregje, Julie en Rosalie, er is er niet één die een bal verkeerd raakt. Alles gaat langs de zijlijn of in de vrije ruimte, waar Isa, Anna, Lea en Robin in de punt voor de ene aanval na de andere zorgen. De rust wordt bereikt met een magere 0-1 voorsprong, waarbij de narren nagenoeg niets weggeven. Iedereen zit of ligt in het gras te rusten. De concentratie wordt zelfs in de rust vastgehouden. De koppies blijven strak en gefocust.

 

Na rust gaan de narren gelijk weer door. Binnen vijf minuten schiet Anna vol op de lat. Lea krijgt de rebound lastig onder controle en schiet net naast. Tien minuten later wordt Robin aangespeeld. Ze steekt de bal op de doorgelopen Lea die keihard uithaalt. Maar weer ligt die dekselse keepster in de weg. Ze redt, maar de bal komt opnieuw voor Lea’s pantoffel en dit keer is het wel raak. 0-2! ARC geeft niet op en zet alles op alles om de blauwwitten van het goud af te houden. Maar wat ze ook proberen, ze stuiten telkens op een blauwwitte onverzettelijke muur. Anna schiet nog over en twee inzetten van Robin worden door de keepster op katachtige wijze tegengehouden.

Met nog drie minuten te gaan worden langzaam de spullen in gereedheid gebracht voor het feestje. Een prachtig spandoek van Ron Dijk wordt opgehangen. De narren krijgen nog een corner, maar na dik 40 minuten wordt er dan eindelijk afgefloten. Wat een wedstrijd, wat een team. Wat een reclame voor het meidenvoetbal! ARC druipt af terwijl de blauwwitte rook over het veld vliegt. De meiden vliegen elkaar in de armen. Champagneflessen worden leeggespoten en het “We Are the Champions” wordt luidkeels gezongen. De optocht gaat zingend over de brug naar de parkeerplaats. Wat een avond!

Van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!