Kampioenschap voor Jong Quick Boys

Zaterdag 1 juni om 14:30 betraden Jong Quick Boys en Jong Zeeburgia het hoofdveld van sportpark Nieuw-Zuid voor de allesbeslissende wedstrijd. Het publiek was in grote getalen gekomen voor deze kraker en de ambiance was fantastisch op de de tribune. De fanatieke supporters lieten ook van zich horen met vuurwerk en fakkels.
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag en dat werd het zeker voor Jong Quick Boys.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken floot de scheidsrechter voor de 1e helft. In de openingsfase waren beide ploegen zoekende en was het aftasten. Jong Quick Boys kreeg de eerste goede mogelijkheid maar Zakaria El Kachati zag zijn poging na 10 minuten spelen net over het doel gaan. Na 27 minuten spelen was het Jarno Slootweg die Jong Quick Boys op een 1-0 voorsprong wist te brengen. Vanuit een corner kopte Jarno de bal bij de tweede paal binnen. Helaas voor de jeugdige blauwwitte kwamen de bezoekers al snel weer op gelijke hoogte.  In de 32e minuut was het de aanvaller van Zeeburgia die weg kon draaien en 1 op 1 met Bram Oskam de bal onberispelijk binnen schoot (1-1). Jong Quick Boys had na de gelijkmaker het veldoverwicht en kreeg de grotere mogelijkheden, maar kon helaas deze kansen niet verzilveren, waardoor er met een 1-1 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.

Op jacht naar de winst!

De tweede helft gingen de blauwwitten op jacht naar de voorsprong en drukte de bezoekers verder terug op hun eigen helft. Na 52 minuten was het Hadi Erol die op schitterende wijze Jong Quick Boys weer op voorsprong schoot. De behendige aanvaller kreeg de bal op het middenveld en schoot vanaf 30 meter de bal schitterend over de keeper binnen en bracht met de 2-1 sportpark Nieuw-Zuid in extase. Na de voorsprong bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Jong Zeeburgia moest en probeerde nog wel iets te forceren, maar een echt tegenoffensief bleef uit, mede te danken aan de tomeloze energie en inzet die blauwwitten deze middag op de mat legde. Iets wat dit seizoen kenmerkend is voor de ploeg.

Uiteindelijk werd in de slotfase de wedstrijd definitief beslist. De onvermoeibare Kai Oudshoorn kopte in de 90e minuut de bal bekeken binnen en wist daarmee het kampioenschap zeker te stellen, het feest werd al langs de zijlijn gevierd maar er stonden na een paar minuten blessuretijd op de klok. Het was invaller Jeffrey Fielemon die in de absolute blessuretijd ook nog de 4-1 op het scorebord mocht zetten, door van dichtbij de bal binnen te schieten. De scheidsrechter besloot vervolgens gelijk af te fluiten waarmee het kampioenschap uitbundig gevierd kon worden.

Aanvoerder Matthijs Heeringa kreeg de schaal uit handen van voorzitter Bart van Kruistum waarmee de kroon op het seizoen werd gezet

Een seizoen waarin veel spelers zich goed hebben ontwikkeld en de volledige spelersgroep en staf maar ook de trouwe ouders/supporters trots kunnen terugkijken op het behaalde resultaat. Er is perfecte reclame gemaakt voor de jeugdopleiding waar de club de vruchten van kan plukken. Namens het team dank naar sponsors, club en alles en iedereen die gisteren een steentje heeft bijgedragen om dit het kampioenschap met elkaar zo groots te kunnen vieren.

Het kampioenschap betekend ook promotie naar de 3e divisie, met de volgende tegenstander belooft dit een mooie uitdaging te worden voor de jeugdige talenten.