JO19-3 Kampioen in laatste junioren seizoen

Het laatste seizoen van hun juniorenperiode hebben de jongens van Quick Boys JO19-3 met een succesvol kampioenschap afgesloten. Enkele weken geleden leek het er nog op dat ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats, maar dankzij onverwachte verliezen van de toenmalige koploper kwamen ze weer op gelijke hoogte en ontstond er een kans voor JO19-3 om toch kampioen te worden.

De drie trainer-coaches Bastiaan Minnee, Dirk van den Oever en Frans Lange bespraken met hun team de mogelijkheden voor het kampioenschap. Gezamenlijk werd een strijdplan opgesteld waar het hele team achter stond. De resterende twee wedstrijden moesten allemaal gewonnen worden, en dan liefst met grote uitslagen, omdat de concurrentie voorlag op doelsaldo. In plaats van met de sterkste opstelling te spelen, besloot het vriendenteam het kampioenschap te behalen met gelijke speeltijd voor alle spelers. Eén voor allen, allen voor één!

De eerstvolgende wedstrijd van onze jongens werd afgelast, terwijl de concurrentie wel speelde en won. Dit zette ons team op de achterhand en legde extra druk op hen. Het daaropvolgende weekend werd wel gespeeld en hoe! Op een zeldzaam zonnige zaterdagochtend werd met maar liefst 14-1 gewonnen en nam Quick Boys JO19-3 de koppositie over. Maar dit keer was de wedstrijd van de concurrentie afgelast, dus beide teams moesten een inhaalwedstrijd spelen.

Deze inhaalwedstrijd was op dinsdagavond 28 mei op het veld van Foreholte. Met grote getalen waren de ouders, familie, vrienden en vriendinnen meegereisd naar Voorhout om de jongens naar het kampioenschap te schreeuwen. In wind en regen werd er aangemoedigd. De ruststand van 0-3 in blauw wit voordeel was een goed begin, maar de tweede helft begon met een tegendoelpunt. Dit bleek later de enige goal van de tegenpartij, want met 1-6 werd ook de laatste wedstrijd winnend afgesloten. Om ons nog van het kampioenschap af te houden, zou de concurrent hun laatste wedstrijd met 15 doelpunten verschil moeten winnen.

De laatste wedstrijd van de concurrent was op zaterdag 1 juni. Onze coach-trainers woonden de wedstrijd live bij in Wassenaar, terwijl de spelers en aanhang in spanning afwachtten op de slotdag van de familiedagen op Nieuw Zuid. Vanaf half vier kwamen de eerste appjes binnen over het verloop van de wedstrijd: 1-0, 2-0, 3-0. De spanning liep op! Toen toch de 3-1, maar ook de 4-1 en 4-2. Het werd duidelijk dat ze de 15 doelpunten verschil niet gingen halen. Eindelijk kwam de eindstand binnen: 6-4. En het verlossende woord: KAMPIOENEN!!

Dat werd natuurlijk goed gevierd op Nieuw Zuid. De trainers haastten zich naar Katwijk om samen met de spelers en supporters te genieten van dit mooie eindresultaat van het laatste juniorenseizoen van JO19-3.

Dex, Michiel, Niels, Pascal, Finn, Tim, Jan, Lars, Maarten, Emiel, Dirk, Sil, Chielo, Bas, Joppe en Rik, gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Veel succes, maar bovenal veel plezier bij de senioren! En natuurlijk bedankt Bas, Dirk en Frans voor de succesvolle begeleiding dit seizoen en alle seizoenen daarvoor