O21 Sleept op karakter punt binnen

Op zaterdag 6 april speelde Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen Jong Alphense Boys. De eerdere ontmoeting in de voorjaarscompetitie werd overtuigend gewonnen door Jong Quick Boys op Nieuw Zuid.

Om 11:30 stonden beide ploegen klaar voor de aftrap van de eerste helft. Jong Alphense Boys begon fel en sterk aan de wedstrijd, terwijl Jong Quick Boys in de openingsfase zoekende was. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op en Jong Quick Boys kreeg een aantal mogelijkheden. Er werd echter niet gescoord in de eerste helft, maar beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Jong Quick Boys verzuimde met name in het laatste deel van de eerste helft om op voorsprong te komen.

Na de rust was het spelbeeld een kopie van de eerste helft. Jong Alphense Boys kwam beter uit de kleedkamer en wist na 55 minuten op voorsprong te komen. De aanvaller van Jong Alphense Boys schoot de bal in de verre hoek binnen. Een uur in de wedstrijd verdubbelde Jong Alphense Boys de voorsprong. De buitenspeler was de verdediging van Jong Quick Boys te slim af en gaf de bal voor vanaf de achterlijn, waarna deze werd binnengeschoten.

Na de 2-0 achterstand was het aan Jong Quick Boys om de stand in het laatste half uur recht te trekken. De aanval werd gezocht en Jong Alphense Boys kwam onder druk te staan. Na 70 minuten leek de spanning terug te komen in de wedstrijd toen Mylan Schaap de bal goed aannam en knap binnen schoot. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, een domper voor Jong Quick Boys. Maar na 79 minuten werd de inzet beloond toen Zakaria El Kachati de bal schitterend binnenkant kruising binnenschoot (1-2).

Met nog 10 minuten te spelen zette Jong Quick Boys de druk op het doel van Jong Alphense Boys, maar de bal wilde er niet in. Een bal werd vanaf de doellijn gehaald en er waren hachelijke momenten in het zestienmetergebied van Jong Alphense Boys. In de absolute slotfase was het alsnog raak. Aanvoerder Matthijs Heeringa gaf de bal voor en bij de tweede paal wist Jeffrey Fielemon van dichtbij binnen te schieten en zo alsnog een punt veilig te stellen.

De 2-2 was tevens het laatste moment van de wedstrijd en Jong Quick Boys verliet het veld met een gelijkspel, zij het met teleurstelling. De mogelijkheden waren er zeker, maar het zat niet mee vandaag. De kansen en doelpunten waren er om de overwinning te behalen, maar helaas was het niet voldoende. Desondanks verdient Jong Quick Boys een groot compliment voor de inzet die ze hebben getoond na de 2-0 achterstand.

Volgende week speelt Jong Quick Boys thuis tegen Hollandia. De aftrap staat gepland om half 3.