Doelpuntrijk gelijkspel JO11-7

Op de vroege zaterdagochtend, om 8.30 uur, stond Quick Boys JO11-7 tegenover FC Lisse. Het was dezelfde tegenstander waartegen ze in december met 5-0 verloren, onder winterse omstandigheden. Het werd een grote uitdaging en een mooie kans om te laten zien dat ze sindsdien hadden bijgeleerd. De jongens startten de wedstrijd met een plan: één kant open laten en ervoor zorgen dat er op cruciale plaatsen van het veld duels konden worden aangegaan, om zo Lisse het spelen te bemoeilijken. Onder leiding van scheidsrechter Michel Koeten begonnen ze de wedstrijd goed en voerden ze het plan uitstekend uit.

Er werden veel ballen veroverd, waardoor ze zelf ook aanvallen konden opzetten via de twee aanvallers Leco en Bram, met Rick in hun rug. Na 5 minuten kwamen ze echter op een 0-1 achterstand, maar ze herpakten zich en gingen vol gas door. Met enkele prima reddingen van Sven in het eerste kwartier bleven ze in de wedstrijd, en wisten ze zelfs de 1-1 te scoren dankzij een uitstekende goal van Bram van Boven.

In het tweede kwartier werden er maar liefst drie wissels doorgevoerd, aangezien de hele selectie aanwezig was. Dit leek het spel alleen maar ten goede te komen, aangezien er heel goed verder werd gevoetbald. Uit een van de vele gecreëerde kansen scoorde Bram de 2-1, na goed voorbereidend werk van Leco. Lisse gaf zich natuurlijk niet gewonnen en scoorde twee minuten later de 2-2. Na kansen over en weer was het tijd voor de welverdiende waterpauze en konden ze vol vertrouwen het derde kwartier in!

Drie wissels verder begon het derde kwartier echter ronduit slecht. Ze waren plotseling even helemaal de weg kwijt en begonnen cadeautjes uit te delen aan Lisse. Drie tegendoelpunten in 8 minuten brachten een tussenstand van 2-5 op het bord. Niet nodig, maar wel gebeurd. Hopelijk lieten ze de koppen niet hangen na zo’n goede eerste helft?! De onderbreking kwam voor hen als geroepen: nieuw plan op tafel en nog één keer 15 minuten alles geven was de opdracht.

Het vierde kwartier begon zoals gedroomd: binnen een minuut kwamen ze op 3-5 via een fantastische knal met de wind mee van Julian. Onhoudbaar voor de keeper en een energieboost voor hen! Drie minuten later deed Leco dit nog eens dunnetjes over en knalde de bal als een granaat in de lange hoek: 4-5. In de 50ste minuut scoorde Thijs met een schitterende knal in de dak van het doel de 5-5 en kon de vreugde niet op! Ze besloten vol voor de winst te gaan de laatste 10 minuten, maar als je risico neemt, kan het ook de andere kant opvallen: 5-6 via een knappe volley van de spits van Lisse. Met nog 5 minuten te gaan wisselden ze aanvallend: alles of niets!

Uiteindelijk werd het via een prachtige assist van Bram op Leco, die de 6-6 erin wist te prikken als Inzaghi in zijn beste dagen. Een minuut later was het tijd, en konden de jongens trots zijn op een prestatie als deze! Een mooie teamprestatie, waarbij elke speler bijzonder hard nodig was!