Jong Quick Boys boekt ruime zege

Op zaterdag 13 april speelde Jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen Jong Hollandia. De eerdere ontmoeting eindigde in een ruime overwinning die met name in de slotfase tot stand kwam.

Om 14:30 stonden beide ploegen aan de aftrap voor de eerste helft. Jong Quick Boys was de bovenliggende partij en kwam na 12 minuten op voorsprong. Uit een corner was het Daniel van Duijn die van randje 16 meter de bal in de bovenhoek wist te schieten (1-0). Jong Quick Boys hield de controle in de wedstrijd en kwam vervolgens wederom uit een standaardsituatie op 2-0 voorsprong in de 27e minuut. Uit een verre uitbal was het Zakaria El Kachati die niet twijfelde en met een fraaie halve omhaal de doelman kansloos liet. Na de 2-0 voorsprong was het enkele minuten later wederom raak. Ditmaal was het een goed bekeken vrije trap die door Kai Oudshoorn binnen werd geschoten (3-0). Met een verdiende en comfortabele 3-0 voorsprong zocht Jong Quick Boys de kleedkamers op voor de rust.

Na de rust was daar plots Jong Hollandia dat iets terug wist te doen. Na een goede steekbal konden de bezoekers alleen op het doel af, en één op één met Bram Oskam wist de aanvaller de bal binnen te schieten (3-1). Jong Quick Boys hield de controle maar was minder overtuigend dan in de eerste helft. Toch was het na 52 minuten raak voor de jeugdige blauwwitten. Sten Schaap wist Kai Oudshoorn diep te sturen die wel raad wist met deze mogelijkheid. Één op één met de keeper schoot hij de bal beheerst tegen de touwen (4-1). De marge van drie doelpunten was echter van korte duur. Jong Hollandia kopte twee minuten later raak vanuit een corner en bracht de stand op 4-2. Jong Quick Boys hield de wedstrijd onder controle en liep na 70 minuten verder uit, en besliste daarmee de wedstrijd. Jarno Sloot pikte zijn doelpunt mee in de 70e minuut door de keeper in de tweede instantie te passeren en zo de tussenstand op 5-2 te zetten. Het slotakkoord was van Daan Luyten, die in de laatste minuten van de wedstrijd de bal overtuigend onderkant lat binnen schoot en daarmee de eindstand bepaalde op 6-2.

Een mooie 6-2 overwinning van Jong Quick Boys. Met nog vier wedstrijden te spelen wacht Jong Quick Boys nu een reeks van drie zware uitwedstrijden (DEM, de Dijk en IJsselmeervogels). Volgende week starten we in Beverwijk tegen Jong DEM, de nummer vier van de competitie. Jong Quick Boys staat momenteel op een tweede plaats met één punt achterstand op Jong  Zeeburgia, waarbij beide ploegen elkaar zullen treffen op de laatste speelronde. Oftewel, een zeer interessant en spannend slot voor de jeugdige blauwwitten.