Zwaarbevochten overwinning MO11-1

Na de indelingsronde in het najaar, waarin de meiden van de MO11-1 als eerste te waren geëindigd, zijn de meiden voor de voorjaarscompetitie ingedeeld in de hoofdklasse. Een knappe prestatie die ze met hard werken hebben behaald maar wat direct ook een grote uitdaging met zich mee brengt doordat ze nu de sterkere tegenstanders zullen treffen.

Vandaag stond, na een veel te lange winterstop, dan eindelijk de eerste wedstrijd op het programma. Helaas kon het team nog geen beroep doen op Sara omdat ze nog niet geheel fit is. Vanwege de goede prestatie in het najaar en dus de indeling in de hoofklasse voor het voorjaar zijn de meeste wedstrijden verder weg dan de meiden gewend zijn. Daarom werd er ook wel wat gemopperd toen er om 07:10 al vertrokken moest worden naar Bergschenhoek.
Eenmaal aangekomen en omgekleed werden de meiden het veld opgestuurd voor de warming-up. Bij het betreden van het veld werden de tegenstandsters nauwkeurig bekeken en klonk het alweer ‘die meiden zijn echt groot’. Na voor de ongeveer 1000ste keer te hebben uitgelegd dat je met lengte geen wedstrijd wint, werd aan de wedstrijd begonnen.

De meiden mochten de aftrap nemen en begonnen zo aan hun avontuur in de hoofdklasse. Het begin was wat ontwenning omdat Sara toch wel werd gemist in het hart van de verdediging. Daarbij startte B.V.C.B. feller en lieten onze meiden zich het spreekwoordelijke “kaas van het brood eten”. Dit resulteerde erin dat Loïs al snel handelend moest optreden op twee schoten van afstand, bij het derde schot had ze helaas geen antwoord en was het wel raak en zo stonden de bezoekers met 1-0 achter. Hierna begonnen onze meiden beter te voetballen.

Het was Isa die Noa mooi bediende echter wachtte die net te lang en kon BVCB de bal tot corner verwerken. Nadat de verdediging de bal had weggewerkt kwam deze voor de voeten van Floor. Noa ging al diep en Floor stuurde een mooie dieptepass perfect af. Floor twijfelde niet en schoot de 1-1 tegen keihard in de touwen. B.V.C.B. liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging weer opzoek naar de voorsprong en Quick Boys werd behoorlijk terug gedrongen op eigen helft. Vanuit een corner werd ook de 2-1 gemaakt. Een tegenvaller maar naar het spelbeeld niet onverdiend, het wakkerde wel het besef bij onze meiden aan dat ze uit een ander vaatje moesten tappen. Na een aantal kansen te hebben gemist was het ditmaal Jaïra die zich op “zijn Suarez” door de verdediging friemelde en de 2-2 erin prikte. Hierna was het rust en die konden de meiden wel gebruiken.

Na een beker limo en nieuwe aanwijzingen begon de tweede helft. Wederom startte B.V.C.B. scherp en liet direct vanaf de aftrap de 3-2 noteren en vlak hierna de 4-2. Jammer en onnodig maar alsnog lieten de meiden hun koppies niet hangen en gingen opzoek naar de aansluitingstreffer. Na een aantal keren pech te hebben gehad was het Noa die de 4-3 op het bord zette. Het spel golfde de hele wedstrijd in een hoog tempo op en neer wat ook goed te zien was aan de rode wangen bij de meiden.

De verdediging met Lise, Liza en Tessa probeerden de boel achterin op slot te houden en de meiden op het middenveld en voorin probeerden de gelijkmaker op het bord te zetten. Na een mooie combinatie tussen Jaïra, Floor en een diepgaande Tess was het Tess die Isa bediende die niet nadacht en knalde tot grote vreugde van de trouwe supporters en coaches de 4-4 binnen. Er waren nog 10 minuten te spelen en beide teams gingen vol voor de winst.
Aan beide kanten waren er kansen, werd er goed samen gespeeld en konden de keepsters hun kwaliteiten tonen. Na een combinatie die fout ging bij onze meiden dacht B.V.C.B. de bal rustig weg te kunnen spelen. Tess en Jaïra dachten hier anders over en jaagden fel door, waardoor Jaïra de bal wist af te snoepen en zo richting doel kon lopen. Ze besloot om de bal kruislings op doel te schieten, wat ook de juiste keuze bleek te zijn en zo stond de 4-5 op het bord. Langs de kant werden ze nu, om met Willem van Zuijlen (TV West) zijn  woorden te spreken, ” Impel stimpel stapelgek”.

Er waren nog twee minuten te spelen en er werd met man en macht verdedigd. Toen werd er gelukkig afgefloten, want de spanning was onder de trainers en supporters niet te houden.
De meiden hebben zich heel knap terug gevochten in de wedstrijd en een mooie eerste wedstrijd in de hoofdklasse op de mat gelegd. Ze weten nu ook direct wat er van ze verwacht wordt op dit niveau: goed veldspel, erin blijven geloven en blijven knokken.
Uiteraard moest deze overwinning even gevierd worden met coaches en supporters die uiteraard super blij en trots waren.

Kijk hier het fotoverslag terug van de wedstrijd. En nu op naar volgende week waar V.O.C. ons wacht!