Quick Boys op verjaardag in slotfase onderuit

Om op vitale wijze de honderdjarige leeftijd te bereiken is maar weinigen gegeven. Mocht je als voetbalclub die respectabele leeftijd bereiken en nog volop onderdeel uitmaken van de maatschappij heb je met recht iets te vieren. Kosten noch moeite waren gespaard om de derby tegen Rijnsburgse Boys op te luisteren. Dat voorkwam niet dat Quick Boys de eerste wedstrijd in het nieuwe eeuw met een nederlaag afsloot.

Tevoren had Rijnsburgse Boys al aangeven niet langs te komen op sportpark Nieuw Zuid om daar de punten te cadeau te doen, sterker nog het was de Rijnsburgers alles aan gelegen om een historische uitslag te realiseren.

Na een imposant aanloop kon de wedstrijd eindelijk aanvangen. Van Rijnsburgse kant werd direct een vistikaartje afgegeven. Voor Rijnsburgse Boys was dit een normale competitiewedstrijd, alle sentimenten deden niet terzake, alleen het resultaat was belangrijk. Om dat resultaat te realiseren wist Rijnsburgse Boys Quick Boys direct onder druk te zetten, al leek Quick Boys al na vijf minuten dicht bij een voorsprong toen doelman Richard van Nieuwkoop een voorzet vanaf de rechterflank van Kevin Gomez-Nieto over de doellat moest tikken. Daarna was het gedaan met de blauwwitte dadendrang.

Het massaal opgekomen publiek moest toezien hoe Rijnsburgse Boys heerste in de wedstrijd. Veruit de meeste onderlinge duels werden in het voordeel van Rijnsburgse Boys beslist waardoor Quick Boys niet in de gelegenheid een kentering in het spelbeeld aan te brengen.

Voorlopig was Rijnsburge Boys de bovenliggende partij die in de eerste helft de beste doelkansen creëerde maar slordig met de kansen omging. Quick Boys liep constant achter de feiten aan en zag geen kans de Rijnsburgse Boys in de problemen te brengen waardoor de eerste helft met een 0 – 0 tussenstand werd afgesloten.

Rijnsburgse Boys startte de tweede helft zonder Anthony van Dongen, hij werd vervangen door Furghill Zeldenrust. Voor Quick Boys maakte het allemaal maar weinig uit. De blauwwitten bleven tekortschieten om het wedstrijdbeeld te laten kenteren. Na een kwartier kreeg Jeffrey Jongeneelen een opgelegde kans zijn team eindelijk op voorsprong te zetten, Jongeneelen kon niet profiteren waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Daarna leek een wedstrijdfase aan te breken waarin Quick Boys eindelijk iets terug zou kunnen doen en waarin Rijnsburgse Boys niet meer leek te kunnen geven waarin men in de eerste helft wel constant in slaagde. Dat was maar van korte duur na enige tijd zou Rijnsburgse Boys het initiatief weer naar zich toetrekken.

Na een aantal gemiste kansen was het vlak voor tijd wel raak voor Marc Magan, toen Magan alle ruimte kreeg geboden om een schot het doel in te krullen. Nog was het leed niet geleden, in de extra tijd bepaalde Dani van der Moot de uitslag op 0 – 2 een uitslag waarop Quick Boys maar weinig op had af te dingen.