Achtste competitiezege op rij (Update: nu met beelden!)

Bij de rust leek de wedstijd al beslist. Tot dusverre hadden de blauwwitten soeverein in het veld geheerst en gingen met een 2 – 0  voorsprong aan de thee. Met de  aansluittreffer van  HSV Hoek sloop de onzekerheid in het spel van de blauwwitten die wisten te voorkomen dat HSV Hoek de score verder verhoogde. Voor de achtste keer op rij sloten de blauwwitten een wedstrijd af met een zege.

(Onderaan vind je de beelden van de samenvatting, interviews en persconferentie)

Nadat de wedstrijd eindelijk kon beginnen was het verschil in het veld tussen beide tegenstander voorlopig nog niet zichtbaar.  Pas na ruim tien minuten spelen liet Quick Boys zich gelden toen Mohammed el Osrouti op aangeven van Milan Hoek op doel uithaalde en de blauwwitten op voorsprong zette. Quick Boys had na op voorsprong te zijn gekomen alle schroom van zich afgeworpen en ging op zoek naar een grotere voorsprong.

Na ruim een kwartier spelen leek HSV Hoek weer terug te kunnen komen in de wedstrijd toen Rahim Abdul ter hoogte van de middenlijn Anthony Bentem verraste en zich daardoor een vrije doorgang op doelman Martijn de Zwart verwierf. Abdul miste de koelbloedigheid om te kunnen profiteren  en plaatste de bal over het doel. In de loop van de eerste helft zou HSV Hoek zich nog eenmaal laten gelden al had Rahim Abdul een overtreding nodig tegenover Anthony Bentem waardoor arbiter Henshuijs de goal die uit deze situatie ontstond alsnog annuleerde.

Quick Boys ging alsnog op zoek naar een vergroting van de voorsprong. De wedstrijd was toe aan een doelpunt. De blauwwitten hadden met nog een kwartier te spelen overduidelijk het initiatief naar zich toegetrokken. Eerst ontsnapte HSV Hoek nog aan een grotere achterstand toen Mohammed el Osrouti zijn doelpoging via de buitenkant van de paal zag naast zag gaan. Daarna leek Robert Steemers kansrijk te worden, Steemers  zag zijn doelpoging gekeerd worden door doelman Jordi de Jonghe.  Ook HSV Hoek liet zich in deze fase van de wedstrijd gelden,  al  kwamen de gasten niet verder dan een afgedwongen hoekschop. Met de rust in zicht probeerde Quick Boys de voorsprong tenminste te verdubbelen en bleef aandringen bij HSV Hoek. Yordi Teijsse zag een doelpoging gekeerd worden door doelman De Jonghe, de rebound kwam in de voeten van Milan Hoek die de bal naast het doel plaatste. HSV Hoek stond onder zware druk, terwijl bij Quick Boys de finesse ontbrak om de doelkansen te verzilveren. Totdat Anthony Bentem zijn hoofd wel koel hield en een doelkans verzilverde waarmee hij de marge verdubbelde.

HSV Hoek startte de tweede helft zonder Kyle Doesburg, Mateusz Kuzmicki was zijn vervanger. Quick Boys speelde nu met de rug in de wind en het wachten leek op een verdere verhoging van de marge. In het begin van de tweede helft had Quick Boys weinig te duchten van de gasten die zich leken te focussen op het zo beperkt houden van de achterstand.  Voorin was alleen de geïsoleerde spits Rahim Abdul te vinden, daar moest het gevaar van komen. Toch zou HSV zich in loop van de tweede helft herpakken en zocht meer en meer de aanval. Na ruim een kwartier spelen werd HSV Hoek beloond toen Guillaume Clinckemaille profiteerde van een verdedigingsfout waardoor hij zich een vrije doorgang op doelman Martijn de Zwart verwierf. De Zwart leek in eerste instantie de inzet nog te keren maar moest toch capituleren. HSV Hoek had de aansluittreffer gescoord en kreeg weer hoop op een beter resultaat.  HSV Hoek putte moed uit die aansluittreffer en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Bij Quick Boys sloop onzekerheid in het spel, de eerst vertoonde dominantie was niet langer zichtbaar. Om het tij te keren sloeg coach Zoutman aan het wisselen. Eerst werd de geblesseerde Robert Steemers naar de kant gehaald voor Jesse Driebergen, later werd Mohamed el Osrouti gewisseld voor Jim Gillissen.  Met nog tien minuten te spelen ontstond consternatie bij HSV Hoek. Men had een situatie van hands vastgesteld in het strafschopgebied en claimde een strafschop. Ondanks de felle protesten van de kant van de bank bleef arbiter Henshuijs bij zijn ingenomen standpunt. Door een rode kaart kon verzorger Schepens de wedstrijd niet langer vanaf de bank volgen.

Terwijl Quick Boys mede door onzuivere passing en slechte balaannames niet in staat bleek zich in veilige haven te loodsen bleef HSV Hoek aan de andere kant aandringen om de gelijkmaker te scoren. Daar slaagden de gasten niet in zodat Quick Boys weer, zij het in dit geval met de hakken over de sloot, een wedstrijd met winst kon afsluiten.

Stand winterstop:
1. Noordwijk (13-32)
2. Quick Boys (13-31)
3. FC Rijnvogels (13-25)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Aafjes (c), Hoek, Sahadewsing, El Osrouti (’80 Gillissen), Teijsse, Steemers (’77 Driebergen)

Scoreverloop: ’12 1-0 (El Osrouti), ’41 2-0 (Bentem) | RUST | ’62 2-1 (Clinckemaillie)