Afgetekende winst Quick Boys op Excelsior Maassluis

Quick Boys heeft de eerste zege in 2024 op Nieuw Zuid te pakken. Daarmee werden de zorgen van laagvlieger Excelsior Maassluis vergroot, dat maar matig partij kon bieden. De gasten keken bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. In het vervolg van de wedstrijd liep de schade verder op. Uiteindelijk sloot Quick Boys de wedstrijd af met een afgetekende 5-0 overwinning.

Direct na de aftrap trokken de blauw-witten het initiatief naar zich toe. Dat ging nog niet gepaard met veel doelkansen, behalve een kans van Broekhuizen. Excelsior Maassluis speelde veel de lange bal, probeerde vooral de schade te beperken en liet zich maar spaarzaam zien op de speelhelft van de tegenstander.

Quick Boys was dus de bovenliggende partij en bijna halverwege de eerste helft werd de ban eindelijk gebroken. Na voorbereidend werk van Nwankwo werd Broekhuizen gevonden, die volop profiteerde van de geboden ruimte en simpel de score kon openen. Een paar minuten later leek de voorsprong al verdubbeld te kunnen worden. Uit een vrije trap van Reinders wist geen van zijn medespelers de bal te raken. Zo bleef Excelsior Maassluis een grotere achterstand nog bespaard.

De achterstand kwam de tricolores slecht uit, omdat ze de punten hard kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Toch veranderde er aan hun kant niets in het spelbeeld. Er werden lange ballen gespeeld en de ploeg moest zich beperken tot spaarzame uitvallen. Met de rust al in zicht, bezorgde een invaller Quick Boys een verdubbeling van de voorsprong. Blommestijn was net in het veld gekomen voor de geblesseerde Levi van Duijn. Excelsior Maasluis kon maar niet wegwerken, na een verre inworp van Sem van Duijn. Uiteindelijk kwam de winterse aanwinst aan de bal en kon zijn eerste doelpunt in blauw-witte dienst maken.

Op de valreep lieten de gasten zich eindelijk gelden met een doelpoging. Een afstandsschot van Tureaij ging net over. Tot de rust bleef de tussenstand ongewijzigd.

In de tweede helft kwamen beide teams in dezelfde samenstelling het veld op. Excelsior Maassluis leefde in deze fase even op en leek nog geloof te hebben in een goede afloop. Eerst was er een kans voor Heuvelman, die zijn kopbal via een tegenstander naast het doel zag verdwijnen. Na tien minuten kreeg Kellouh alle ruimte om het veld over te steken en een doelpoging te wagen. Doelman Van der Helm was bij de les en tikte de bal naast. Zo hadden de tricolores in korte tijd al twee keer zoveel mogelijkheden gecreëerd als in de hele eerste helft. Quick Boys was in deze periode onvoldoende bij de les en bood de gasten de kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Later probeerden Kellouh en Heuvelman nog iets, maar ook zij konden het net niet vinden.

Na een kwartier sloeg de thuisploeg wel toe. Eerst kon doelman Van der Kleij een schot van Sem van Duijn nog pareren. Even later was het wel raak. Broekhuizen passeerde de keeper met een geplaatst schot en bracht de 3-0 op het scorebord. Daarmee werd alle hoop bij Excelsior Maassluis weggenomen.

Quick Boys kreeg juist de smaak te pakken. Bijna halverwege de tweede helft gaf Junte een aantal tegenstanders het nakijken. Hij kreeg de bal vervolgens vanaf de achterlijn in de doelmond. Daar stond Blommestijn klaar om de voorzet af te ronden. Met nog een paar minuten op de klok speelde Junte opnieuw een hoofdrol in een vergelijkbare situatie. Nu mocht hij zelf de 5-0 aantekenen en was Nwankwo de aangever. Hier bleef het bij, ook omdat arbiter Te Kloeze geen noodzaak zag om nog extra tijd toe te voegen. Eindelijk kon Quick Boys weer een winstpartij op Nieuw Zuid bijschrijven.

Foto’s: Pro Shots