Bekeravontuur Quick Boys strandt na penalty's

Quick Boys uitgebekerd

Quick Boys – Quick  1 -1

Eindelijk lag deelname aan het grote KNBV bekertoernooi weer in het vooruitzicht. In de loop van de tweede helft kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong, in de dying seconds van de wedstrijd wist Quick alsnog op gelijke voet te komen. De penaltyserie werd in het voordeel van de bezoekers beslist.

Quick Boys kende een goede start van de wedstrijd. Al in de eerste minuut moest Bright Ampong aan de noodrem trekken om  Robert Steemers te stoppen,  de vrije schop die hieruit volgde werd door doelman Zunderdorp knap weggewerkt. Quick liet zich al snel kennen als een tegenstander die de overtreding niet schuwde om het spel van Quick Boys te ontregelen. Ook Quick creëerde kansen, na amper tien minuten spelen leek Sjoerd van der Kolk kansrijk, maar kopte naast uit een hoekschop.

Na ruim een kwartier spelen leek Quck Boys op voorsprong te komen toen Yordi Teijsse  Robert Steemers de gelegenheid bood om de blauwwitten op voorsprong te zetten.  Doelman Zunderdorp zag toch nog gelegenheid de tot dusverre beste mogelijkheid om op voorsprong te komen voor de blauwwitten uit het doel weg te werken.

Halverwege de eerste helft mocht Quick aan de rand van de strafschop nog een vrije schop nemen  na een overtreding op Bright Ampong, Quick Boys kwam met de schrik vrij. Voorlopig wist Quick Boys het verschil niet te maken met het Haagse Quick dat met vroeg storen de aanvallen van Quick Boys wist te ontregelen waardoor de blauwwitten maar niet gevaarlijk wisten te worden.  Met nog vijf minuten te spelen leek Quick Boys eindelijk op voorsprong te komen toen Robert Steemers een niet te missen kans op aangeven van Mohamed el Osrouti toch niet wist te benutten. In de extra tijd van de eerste helft zou Quick nog een keer gevaarlijk worden uit een vrije schop. De bal ging voorlangs het doel, weer bleek Quick gevaarlijk uit een dood spelmoment.

Quick Boys kende een goede start in de tweede helft. Direct werd druk gezet op het doel van Quick. Teun Mulder moest ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken bij een aanval van Yordi Teijsse. Weer bracht doelman Patrick Zunderdorp uitkomst bij de vrije schop die hieruit volgde.  Een paar minuten later zette Robert Steemers vanaf de linkerflank een aanval op om de bal in de doelmond te plaatsen waar een medespeler ontbrak om de voorzet af te maken. Een paar minuten later probeerde Henry Opoku het vanaf de rechterflank. Yordi Teijsse kwam net tekort om de voorzet van Opoku te verzilveren.  Na ruim een kwartier spelen was het eindelijk raak voor de blauwwitten. Nadat Quick tot twee keer toe  door het oog van de naald kroop, de lat bleef uitkomst bieden kwam de bal uiteindelijk in de voeten van Dennis van der Plas die de blauwwitten eindelijk op voorsprong zette.  In de zelfde wedstrijdfase leek Henry Opoku de voorsprong zelfs nog verder uit te breiden toen hij na zijn tegenstander te hebben uitgekapt op doel kon uithalen, Opoku mikte de bal in de handen van doelman Zunderdorp.

Quick had zich nog niet neergelegd bij de dreigende nederlaag, schroefde het tempo op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Quick zocht de aanval maar wist voorlopig niet gevaarlijk te worden. Dat gebeurde pas toen aan het einde van de wedstrijd toen de voor Yousef el Baouchi ingevallen Max Hudepohl de bal langs doelman De Zwart in de verre hoek van het doel plaatste.

Nu moesten strafschoppen uitkomst bieden om de winnaar van de wedstrijd aan te wijzen. Daarin was Quick de gelukkigste. Quick zag één van de strafschoppen gestopt zag worden door Martijn de Zwart, terwijl van de kant van Quick Boys een strafschop over het doel werd geschoten en andere strafschop werd gestopt door Patrick Zunderdorp.

Scoreverloop: ’62 1-0 (D. van der Plas), ’89 1-1 (Hudepohl), strafschoppenreeks: 4-5

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek, Sahadewsing, A Cohen (c), El Osrouti (’87 Driebergen), Teijsse, Steemers