Blessurenieuws: Rick Siere

Een kleine twee weken geleden, op dinsdag 17 november, beleefde Rick Siere zijn terugkeer in het blauwwitte shirt van Quick Boys. Na lang blessureleed maakte hij zijn rentree bij Jong Quick Boys.

Blessureleed
In mei 2014 raakte het veelbelovende talent ernstig geblesseerd. In de nacompetitie voor promotie met de A1 scheurde Rick bijna zijn kruisbanden af. ”De bal viel tussen mij en de tegenstander en ik was te laat. Hij kon met al zijn gewicht de bal vol op de wreef nemen, waardoor hij mijn hele been meenam. Ik scheurde mijn kruisbanden net niet helemaal af, waardoor ik nog enige tijd heb gelopen, wachtend op het moment dat ik ze afscheurde. Ik ben geopereerd op 27 oktober, dus mijn herstel heeft meer dan een jaar geduurd. Het was een zwaar en lang herstel, zowel mentaal als fysiek. Op beide gebieden heb je grote klappen gehad en je twijfelt aan jezelf of het ooit nog wel goed komt. Als je voor een lange tijd alleen traint en altijd maar moet kijken naar alle andere gasten word je soms wel gek, maar als je dan eindelijk weer mee mag doen met een training is dat ongeveer het beste gevoel dat er is. Toen ik een maand aan het trainen was met de groep ging ik weer door mijn knie heen. Dan ga je toch wel twijfelen of je geen eind moet maken aan het voetballen, omdat je denkt dat het niet meer goed gaat komen. Gelukkig ben ik hier na iets meer dan een maand weer bovenop gekomen en kreeg ik weer alle vertrouwen.”

Herstelperiode
Na de operatie is Rick gelijk gestart met de fysio. Een jaar lang werd hij twee dagen in de week begeleid in een lang en zwaar traject, en nadat hij weer begon met trainen op Nieuw Zuid, werd hij begeleid door Jan Loenen, de fysiotherapeut van Quick Boys. ”Jan heeft mij geholpen in het maken van de laatste stappen in mijn herstel. Ik trainde gewoon drie keer per week, maar meestal wel apart van de groep. Dit waren niet de gemakkelijkste trainingen, omdat ik veel dingen weer voor het eerst moest doen sinds lange tijd. Het is een goed gevoel dat de club zelf nog in je gelooft en ze je helpen op de gebieden waar het kan. Beide fysiotherapeuten hebben mij erg geholpen en mijn dank gaat ook uit naar hen.”

Jeugdopleiding
Na Docos, ADO Den Haag en UVS is Rick in de jeugdopleiding van Quick Boys terecht gekomen. Zijn eerste seizoen speelde hij in de B1 als 2e jaars. ”In het begin is het natuurlijk altijd lastig bij een nieuwe club, omdat je bijna niemand kent en alles anders is. De groep waarbij ik aansloot is vanaf het eerste moment aardig tegen me geweest en ik kan het dan ook goed met iedereen vinden. Het tweede jaar kwam ik in de A1 te spelen en hierbij moest ik weer veel spelers leren kennen. Ook dit was geen probleem en ik kan niet klagen over mijn seizoen. Ik heb veel wedstrijden mogen spelen met onder de 23 en oefenwedstrijden met het eerste. Quick Boys was erg tevreden en ik heb toen ook een jeugdcontract getekend waar ik natuurlijk erg trots op ben. Ik zou in het derde seizoen startten als A-selectie speler, maar op dat moment raakte ik geblesseerd. En nu ben ik als ‘potential’ aan het herstellen bij Quick Boys.”

Ambities
De ambitie van Rick is nu om allereerst volledig te herstellen en 90 minuten te kunnen voetballen. Daarnaast hoopt hij later ook het eerste te halen. ”Om voor zo’n grote en mooie club te mogen spelen zou een hele eer zijn. Ik zet nu alles op alles om het eerste van Quick Boys te halen, en mocht dit lukken, dan zie ik wel verder. Van kinds af aan wil je natuurlijk zo hoog mogelijk voetballen.”

Naast het voetbal
Naast het voetbal houdt Rick zich bezig met zijn studie, Communicatie Multimedia Design. Ook werkt hij op zondag in de keuken bij Spare Ribs Express Leiden. ”Ik heb het hier erg naar mijn zin en zolang ik het kan combineren zal ik het blijven doen. Vroeger ging ik nog naar De Kuip, maar dit gaat nu helaas niet meer, door mijn werk op zondag.”

Geef een antwoord