Bourgondisch genieten op de winterkermis

De viering van het (uitgestelde) jubileumjaar begint zijn einde te naderen. Maar niet voordat we dit op passende wijze hebben afgesloten. De komende dagen staat er een midwinterfeest op het programma met activiteiten van een winterkermis tot een Bourgondische avond en een Curling toernooi tot aan een kerstboutverloting. Gisterenmiddag is er afgetrapt door de jeugd met een “Glow in the dark” optocht, daarop aansluitend werd de Bourgondische avond gehouden met o.a. ook de start van het “Quick Boys 100 jaar Curling kampioenschap”. Hoe deze avond verliep lees en zie je in dit verslag.

Bourgondische Avond

Donderdagmiddag werd er door de jeugd afgetrapt met een “Glow in the Dark” optocht. Onder de begeleiding van: Mickey mouse, Spongebob, Elmo, Koekiemonster en Marshall (Paw patrol) en de opzwepende klanken vanuit de tribunespeakers, trok er een bonte stoet van (blauw wit) verlichtte jeugdleden door de Zuidduinen en over het sportpark. De stoet kwam onder luid gejuich aan bij de ingang van het Winterwonderland waarna de jeugd zich stortte op alle aanwezige kermisattracties.

Ouders stonden onder het genot van bratkartoffeln, goulashsoep en curryworst hun kroost gade te slaan. Nadat de eerste kinderen uitgeraasd waren op de kermis, scoorden ze snel een oliebol en een heerlijke kop chocolademelk. Bij de poffertjes- en wafelkraam werd het gaandeweg ook drukker en bleek dat ook dit goed in de smaak viel. Anderen stonden zich te verdringen bij de popcornkraam, want er is toch niets leukers dan je eigen popcorn te “poppen”. Nog een marshmallow toe en weer rennen naar de kermis, er was weer meer dan voldoende energie opgedaan om nog even lekker door te ravotten in de carrousel, draaimolen en de skibaan. 

Langzaamaan druppelden de eerste deelnemers van het Curling toernooi ook binnen, nadat velen eerst een rondje langs de kerstmarkt/Après-ski tentjes maakten, bleek al snel dat de deelnemers van het Curling toernooi goed beslagen ten ijs wilden komen. Een goede warming-up was voor velen een belangrijke onderdeel van de voorbereiding en de Glühwein en warme chocolademelk (met rum) gleden er goed in. Dit was ook wel nodig want met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt en af en toe een sneeuw en hagelbui had ook het weer zich goed aangepast aan het evenement.

Om 18:15 begaven de eerste deelnemers van het Curling toernooi zich op glad ijs en er werd al direct fanatiek gecurld, blijkbaar was de eeuwige roem voor velen een trigger om het beste in zich naar boven te halen. Een aantal teams hadden zich leuk verkleed, hier en daar waren er spannende gelijk opgaande wedstrijden, maar er waren ook enkele wedstrijden waarbij het ene team de andere van de baan veegde. Ook langs de lijn stond het vol met fanatieke toeschouwers die vol plezier en spanning de wedstrijden volgden.

Aan het einde van de eerste wedstrijd dag hadden we de volgende koplopers in de poules:

Poule A: Chest, de vegende stoter       
Poule B: ‘T Keldertjes                         
Poule C: Curl Power                      

In de iglo tent was ondertussen ook de silent disco aan de gang, ondanks dat je de muziek zonder koptelefoon niet kon horen, was het toch wel vaak duidelijk welk nummer er gedraaid werd en vlogen de ijsblokken af en toe van de iglo af.

Uiteraard werd er na het toernooi nog een kleine nabespreking gehouden waarbij menig Bourgondiër zich weer stortte op al de lekkere gerechten en dranken die er geserveerd werden. Hierbij viel vooral de Koreaanse pittige kip (buldak) goed in de smaak, al was het daarna wel weer snel naar de bar rennen om dit pittige te compenseren met kouds. Rond 22:30 trokken de bezoekers en deelnemers weer huiswaarts om zich voor te bereiden op de volgende toernooidag.

Check hier de foto’s van deze dag!!

Programma Vrijdag

16:00 – Winterwonderland
17:30 – Midwinteravond met Live muziek (19:30) rondom het kampvuur
18:30 – Curling toernooi