Hartverwarmende Midwinteravond op Nieuw Zuid

De viering van het (uitgestelde) jubileumjaar begint zijn einde te naderen. Maar niet voordat we dit op passende wijze hebben afgesloten. Waar donderdag al menig levensgenieter was afgekomen op de Bourgondische avond was het vrijdag niet anders. De midwinteravond stond op het programma, wat betekende dat er genoten kon worden van eten en drinken, dit alles rondom een kampvuur waar live muziek werd gespeeld. Uiteraard was het ook de tweede dag van het “Quick Boys 100 jaar Curling kampioenschap”, nieuwsgierig hoe gezellig en spannend het was…. lees snel verder!

Midwinteravond

Vrijdag liep het evenemententerrein alweer vroeg vol, de strijd van donderdag om de “Quick Boys 100 jaar Curling bokaal” had bij deelnemers en toeschouwers het ijs wel gebroken. Geen van de deelnemers wilden vandaag van de baan geveegd worden en toeschouwers wilden geen minuut missen van het spannende Curling kampioenschap.

De jeugd draaide weer hun eigen rondje mee in de draaimolen en deden zich tegoed aan al het (zoete) lekkers. Dat de kermis voor de kids een schot in de roos was, bleek ook vandaag nog maar eens want velen hadden hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en vriendjes opgetrommeld om mee te gaan en daardoor werd het een dolle boel op het evenemententerrein.
De oudere jeugd voorzag zichzelf daarbij eerst van “een bodempje” met het aanwezige lekkers, maar gingen vervolgens toch snel weer over tot hun tactische bespreking voor het Curling kampioenschap. Er waren zelfs een aantal teams die wat psychologische oorlogsvoering probeerde toe te passen en gaven de tegenstander al vooraf een veeg uit de pan. Terwijl de wedstrijden soms op het scherpst van de snede werden gespeeld, wat voor sommige goed uitpakte, waren er ook teams bij die door een verkeerd uitpakkende tactiek door het ijs zakte.

Ondertussen werd op het terras het kampvuur flink  opgestookt, de “Quick Boys Daltons” speelden daar een leuk setje muziek, helaas door de kou gingen zowel de vingers als de instrumenten en de muzikanten zelf krom staan en moesten ze vroegtijdig de aftocht blazen tot groot verdriet van de vele aanwezigen en de band zelf. Gelukkig stond de Iglo er nog waar de silent disco volop draaide en trok iedereen die kant op. Naar mate de avond vorderde dachten steeds meer bezoekers “niemand hoort mij en in mij schuilt er ook wel een zanger(es)”. Dus werd er flink mee-geblèrt, flink uit de toon en behoorlijk uit de maat, dit tot grote hilariteit van de toeschouwers die geen koptelefoon hadden kunnen bemachtigen. Tussendoor moest er natuurlijk wel gesmeerd worden en dat gebeurde dan ook goed, wat helaas de kwaliteit van het “Quick Boys engelenkoor” niet ten goede kwam maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Omdat het reuzenrad pal naast de iglo stond bleef deze ook de hele avond in trek en bleek dit een lot uit de loterij.

Rond 22:00 voegden ook de laatste deelnemers van het, inmiddels voor de vrijdag afgelopen, curling toernooi zich bij deze groep en bleef het tot het einde aan toe zeer gezellig. Toen de midwinteravond al bijna een midwinternacht was geworden trok een ieder moe maar voldaan richting hun rapenkist, al dan niet om te dromen over het winnen van het “Quick Boys 100 jaar Curling Kampioenschap”.

De koplopers in de verschillende poules na dag twee zijn:

Poule A: Chest, de vegende stoter       
Poule B: ‘T Keldertjes
Poule C: Curl Power
Poule D: Boezaard Curling Casuals
Poule E: Vergane Curling glorie
Poule F: Quick Boys 0

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Programma zaterdag:

12:00 – Quick Boys Winterwonderland
11:30 – Curling toernooi
15:00 – Quick Boys 1 op groot scherm
17:00 – Kerstboutverloting
19:20 – Vuurwerkshow “Nit de Alba Quick Boys”
20:00 – Slotfeest