Viering jubileumjaar op grootse wijze afgesloten

It’s a wrap. De viering van het (uitgestelde) jubileumjaar is nu toch echt ten einde gekomen. We hebben een schitterend jaar achter de rug met festiviteiten voor jong en oud. Swingo, graffiti spuiten, Quick Boys Culinair op veld 3, lasergamen, voetbaltoernooien, hysterische vrouwenavond, ze zullen allemaal nog wel in ons geheugen gegrift staan.
De organisatie was bij het verzinnen van een passende afsluiting niet over één nacht ijs gegaan en kwam met een groots midwinterfeest op de proppen. Het bleek uiteindelijk een schot in de Dolly, het evenementenplein en de sfeer deed sterk denken aan het Londense winter wonderland in Hydepark.

Quick Boys Winterwonderland

Zaterdag, al lopend in het Winterwonderland zag je de jeugd weer volop genieten. Er was een vol voetbalprogramma, wat extra veel publiek trok naar het Winterwonderland. De draaimolen en het reuzenrad draaide overuren en er werd volop gelachen, gesnoept en genoten. Maar toch hing er ook een vreemde spanning, een soort derby gevoel. Slecht slapen, spanning in het lichaam, moeilijk kunnen eten en klaar om “vol gas te gaan”. Aan alles kon je merken dat de finaledag van het “Quick Boys 100 jaar Curling Kampioenschap” op het programma stond.

Na twee dagen van voorrondes werd het tijd voor een epische eindstrijd welke bestond uit een finaleronde van 16 teams die middels een poulesysteem met elkaar streden om de winst. Dat betekende dus ook dat, tot grote teleurstelling van henzelf, 14 teams hun ambitie om curling kampioen te worden op de lange baan moesten schuiven.
De nummers 1 uit de finale poules van zaterdag plaatsen zich voor de halve eindstrijd. De teams die mochten vegen om de felbegeerde bokaal waren: Team Dubbeldam, Team de Zwarte Band, Ewa Piwa Curling Team, en de Pantybeukers. Team Dubbeldam veegde letterlijk Team De Zwarte Band van de baan met een 5-1 overwinning maar op de andere baan was het een stuk spannender en wonnen De Pantybeukers net aan met 5-4 van Ewa Piwa.
Zoals gewoonlijk werd de finale niet een hele mooie, maar wel een hele spannende waarbij de “steels” en de “take-outs” je om de oren vlogen. De Pantybeukers bezemde zichzelf met een eindstand van 6-5 naar de verdiende overwinning en Team Dubbeldam moest het doen met de tweede plaats. In de rust mochten de prijswinnaars de felbegeerde trofee in ontvangst nemen en het bijbehorend “bartegoed”. Bekijk hier de volledige einduitslag.

Het toernooi eindigde net op tijd om de wedstrijd van Quick Boys 1 te kijken. Voor deze gelegenheid was er op het terras een groot scherm geplaatst om gezamenlijk de verrichtingen van ons vlaggenschip te volgen in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Het zag er al snel naar uit dat Rijnsburgse Boys ons feestje weer zou gaan verstoren, maar tot grote hilariteit van het toegestroomde publiek werden er na 19 minuten en 20 seconden (bekend nummer he) een aantal blauwe rookpotten afgestoken op de middelmors. Apart om te zien dat we daar niet mogen komen en dat Rijnsburg toch wilde mee doen met het feestje, of zullen er toch….. ach wat maakt het uit. Om na een 2-0 achterstand en 80 minuten met tien man uiteindelijk 3-3 spelen, voelde en werd gevierd als een overwinning door het in grote getale aanwezig publiek.

Uiteraard werd er door de Droebel en consorten een mooie (kerst) boutverloting gehouden waar menigeen mee in de prijzen viel. Konijnenbouten, leverworsten, rookworsten, zalm, visschotels er was echt van alles te winnen. Het leek wel even of we teruggeworpen waren naar de jaren ’90 waarin deze prijzen (toen inclusief slagroomtaarten) normaal waren en vaak ook direct aangesneden werden. Zo ook deze keer en al snel deden de hompen worst de ronde over het terras en door het clubhuis.

Na deze verloting was het aftellen geblazen. Waar we drie jaar geleden aftelden tot het exact 1 februari 2020 zou worden om zo de nieuwe eeuw in te luiden van onze schitterende club en de voorbije eeuw te vieren, was het nu aftellen tot 19:20 om het einde van het eeuwfeest de lucht in te knallen. Met een schitterende vuurwerkshow “Nit de Alba Quick Boys” werden de festiviteiten officieus afgesloten. De vuurwerkshow was er een om je vingers bij af te likken, het deed erg denken aan de Valenciaanse Mascletas Fallas, de schitterende show had ook wel wat weg van de shows van de Pyrofreaks Katwijk. We hebben zo het vermoeden dat deze jongens er ook wel wat mee te maken hebben gehad. Al met al een zinderende afsluiting van een geweldig feestjaar!

Geniet hier nog even na van deze dag.

Slotfeest

Om 20:00 stond het slotfeest nog gepland, een feest dat binnen drie uur uitverkocht was en wanneer de organisatie dit had gewild, had het nog wel drie keer de zaal uit kunnen verkopen. Helaas laat ons clubhuis dat niet toe en kregen de gelukkigen die wel een ticket hadden bemachtigd een ware Apres Ski party voorgeschoteld door twee DJ’s van Q-Music.
De aanwezigen waanden zich af en toe als op de piste in Oostenrijk ” Hey Biertje?”.
Van de kabouterdans tot aan Bon Jovi schalde door de speakers, zong men Atemlos mee en was Sweet Caroline ook van de partij. De Droebel deed nog even de Trojan Horse met een paar honderd man en uiteindelijk werd om 00:30 letterlijk de laatste ronde van de viering van het jubileumjaar geschonken en kwam er een mooi einde aan een jaar lang feest.

Check hier of je zelf nog op het slotfeest bent geweest.

Vrijwilligers bedankt!

Er moest door de vrijwilligers nog wel flink opgeruimd worden, maar het Curling toernooi had zijn vruchten afgeworpen en er waren genoeg “slachtoffers” die flink de bezem door het clubhuis wilden halen. Nu we het toch over vrijwilligers hebben willen wij als organisatie via deze weg al deze mensen enorm bedanken voor hun inzet. Voor en achter de schermen is er keihard gewerkt om de viering van het jubileumjaar tot een succes te maken en we kunnen niet anders concluderen dan dat dit meer dan gelukt is waarvoor hartelijk dank allemaal!!!
En zoals onze voorzitter vrijdagavond al zei: “Dit is een schitterend georganiseerd evenement” dus ook middels deze weg een dikke vette pluim naar iedereen van de organisatie, chapeau!

Jullie maken de club, jullie ZIJN Quick Boys.

Vallen we nu in een zwart gat qua festiviteiten? Nee natuurlijk niet, ijs en weder dienende vieren we 1,2 en 3 juni weer de familiedagen. Ook is de supportersvereniging bezig met het plannen van de Quick Boys voetbal Quiz en een feestavond, wanneer dit allemaal gaat gebeuren? Houd daarvoor de website en de socials goed in de gaten.