Column Tim Bloemendaal: Hou vol!

“De (voetbal)wereld ligt al twee maanden volledig stil. Waar ieder mens zijn eigen zorgen heeft op dit moment, is de zorg van elke voetballiefhebber om zo snel mogelijk weer op en langs het veld te kunnen staan. Om te vechten voor Quick Boys, om te vechten voor de drie punten en om te genieten van het leuke spel dat voetbal is. De gezelligheid van een volle kantine achteraf, waarbij het drankje extra goed smaakt met drie punten op zak. Door de abrupte beëindiging van dit seizoen, zullen we dit voorlopig niet meemaken. Uiteraard is het volkomen begrijpelijk dat er pas gespeeld gaat worden als de omstandigheden dat toelaten. Voetbal is een geweldig spel, maar de volksgezondheid staat logischerwijs voorop. Hoe zuur dat ook is. In de serie De andere helden van Quick Boys zijn personen benoemd die deze tijd een hoop voor de kiezen hebben gekregen. Het keiharde werken van die mensen om ons gezond te houden (of weer te krijgen) mag niet teniet worden gedaan.

Als we terugkijken naar het afgelopen seizoen, kunnen we, wat mij betreft, de conclusie trekken dat er nog te veel onzekere factoren waren om iets nuttigs te kunnen zeggen over het verdere verloop van de competitie. Het bleek dit jaar wederom dat iedereen van elkaar kan winnen in de Tweede Divisie. Zo wonnen wij in de slotfase thuis van IJsselmeervogels (2-1, red.) en kregen we het deksel op de neus door thuis niet van Scheveningen te winnen (2-3, red.). Ondanks het lastige programma dat ons te wachten stond halverwege maart, was handhaving zeker binnen handbereik. We zullen nooit weten wat de uitkomst was geworden en dat maakt ook niet uit. We spelen volgend seizoen tenslotte wederom op het hoogste amateurniveau. Daarbij is wel de vraag hoe volgend seizoen eruit komt te zien. Ook dat is nog hoogst onzeker.

Voor mij gold dat, ondanks het abrupt geëindigde voetbalseizoen, ik zeker niet heb stilgezeten. Integendeel zelfs. In mijn functie als financieringsspecialist bij Rabobank beoordeel ik financieringsaanvragen van bedrijven uit onder andere de Bollenstreek. Door de coronacrisis hebben wij binnen Rabobank een behoorlijke hoeveelheid aanvragen voor de kiezen gekregen van ondernemers die hulp nodig hadden om hun onderneming een steuntje in de rug te geven. Normaal gesproken hoop je op zaterdag iets terug te kunnen geven aan de supporters, in deze tijd hoop ik de lokale ondernemers op zakelijk gebied te kunnen ondersteunen zodat zij deze crisis beter kunnen doorstaan. Dit is een extreme die we voor 2020 niet zagen aankomen. Anderzijds is het mooi om de ondernemers (voor mij met name in de Bollenstreek) te kunnen helpen. Binnen Rabobank is ontzettend hard gewerkt om iedere ondernemer zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Ik hoop ook echt dat de ondernemers dit als dusdanig ervaren hebben.

We gaan onzekere tijden tegemoet, al lijkt de situatie in Nederland enigszins te verbeteren. Het is belangrijk dat er weer positieve(re) berichten naar buiten komen, zoals het langzaam versoepelen van de maatregelen.

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel voor alle ondernemers en ZZP’ers die zo hard geraakt zijn door de coronacrisis. Niet alleen voor ondernemers, ook voor voetballers en fans lijkt het erop dat ze zich (heel voorzichtig) mogen gaan verheugen op een nieuw voetbalseizoen, al is natuurlijk niet duidelijk wanneer dit van start kan en mag gaan. Echter, het blijft belangrijk dat we allemaal verantwoordelijkheid nemen en ons houden aan de maatregelen. Dat is de snelste manier om weer richting het ‘oude normale’ te gaan.

Voor ons als selectie geldt dat wij onder strikte voorwaarden weer mogen trainen. In groepen van tien met anderhalve meter tussen iedere speler in. Dat zal onwennig en lastig worden binnen het voetbal. Echter zullen we de regels uiteraard moeten respecteren en op zoek gaan naar alternatieve oefeningen om te kunnen blijven trainen. Jan de Jager (verzorger, red.) zal in ieder geval geen problemen hebben met het verzinnen van zijn loopoefeningen…

De komende periode zal moeten blijken in hoeverre de versoepeling van de maatregelen zal slagen. Hetgeen we nu het meest moeten waarderen, is gezond zijn. Dankbaar ook, voor de mensen die in deze tijd nog steeds kunnen gaan en staan waar ze willen. Laten we met elkaar, zo lang als nodig is, de maatregelen opvolgen en verantwoordelijkheid nemen, zodat we snel weer op en langs het voetbalveld kunnen staan. Hou vol deze tijd!”

Tim Bloemendaal
Speler Quick Boys 1

Geef een reactie