Column Vrouwen 1: Uit de startblokken

“Dit seizoen zullen ook vanuit de Vrouwen 1 een aantal columns worden geschreven. We stellen ons eerst even aan jullie voor! Wij zijn Roos Buckert (25) en Patricia Beentjes (19), beiden opgegroeid op Nieuw Zuid. Roos heeft een aantal jaar bij Rijnvogels gevoetbald om op hoger niveau te voetballen en Patricia is tussendoor de uitdaging gaan zoeken bij Ter Leede. Nu zijn we beiden weer terug op het oude nest.

Onder leiding van Johan Jonker en Wilmar Nijgh is het seizoen 2019-2020 door corona anders afgesloten dan gehoopt. Gelukkig konden we weer de draad oppakken door op anderhalve meter toch samen te trainen tot de zomerstop. De zomerstop zelf was van korte duur. Het niveau van het vrouwenvoetbal moet omhoog en er werd een nieuwe trainer aangesteld: Don la Grand. Een trainer met veel ervaring en een andere manier van spelen die weet hoe je een vrouwenelftal moet neerzetten.”

Patricia Beentjes en Roos Buckert

“Afgelopen seizoen hebben we afscheid moeten nemen van Emma van der Plas en Dieuwertje van der Plas, ervaren speelsters die het team veel hebben gebracht. Het team heeft dit seizoen ook een aantal nieuwe meiden mogen verwelkomen en daar zijn we heel blij mee. Vrouwen 2 kent ook een paar talenten die het eerste team kunnen ondersteunen. Zij sluiten dan af en toe aan bij het eerste elftal. Daarnaast zijn we ook heel blij met de aanwezigheid van Willem van Duijvenvoorde, die er elke training en wedstrijd is en veel voor het team regelt, zoals mooie actiefoto’s. Ook zit Willem samen met Don in de spelersraad met ons als aanvoersters van het team. Hierdoor is de communicatie zeer goed en is er voor het hele elftal altijd een aanspreekpunt.

Vanaf 1 augustus hadden we een frisse start onder leiding van Don la Grand, waarbij de trainingsopkomst hoog is en we met zijn allen één doel hebben: bovenin eindigen en een goede basis leggen voor de komende seizoenen. Zo liet Don er geen gras over groeien, begonnen we de trainingen met een nieuwe warming-up, goede loopvormen en conditionele trainingen. Hij heeft kortom gelijk zijn stempel gedrukt.

Door de vroege start konden we een aantal oefenwedstrijden spelen, waarbij je zag dat we als elftal nog wel even moesten wennen. Maar per wedstrijd ging het steeds beter lopen. We kunnen goed voetballen  en hebben een leuk team, al is er nog wel werk aan de winkel en zijn er een aantal punten waar we nog aan moeten werken als team. Maar met de trainingen van Don komt dat zeker allemaal goed.

Vorige week zaterdag reisden we af naar Excelsior Maassluis voor onze eerste competitiewedstrijd. Hierbij telde maar één ding: de drie punten moesten mee terug naar Katwijk. Al snel stonden we 0-2 voor, maar konden nog niet de wedstrijd naar ons toe trekken. We maakten het onszelf te moeilijk. Na rust beloonden we onszelf met mooie teamgoals en goede acties. Zo gingen we met een 2-6 winst terug naar Katwijk. Kortom, de kop is er af en we kijken met veel vertrouwen naar de toekomst!”

Roos Buckert en Patricia Beentjes
Spelers Quick Boys Vrouwen 1