Nipt verlies Quick Boys JO18 tegen Ajax

Afgelopen dinsdag wachtte de Quick Boys JO18-1 een mooie affiche. Op Sportpark de Toekomst traden onze mannen op uitnodiging aan tegen Ajax JO17. Voor Quick Boys O18 een uitgelezen kans om zich te meten met deze sterke tegenstander.

Quick Boys trad aan met 17 spelers, waaronder de 16-jarigen Sem v D. Kees, Daniël, Kai, Jeroen en de keepers Marijn en Sem v E. Aan Ajax-zijde speelden enkele O16/O17 jeugdinternationals mee.

Op de perfecte grasmat in Amsterdam hielden de ploegen elkaar in evenwicht. In een gelijk opgaande helft hield Quick Boys het hoge tempo van Ajax prima bij.  De organisatie van de blauw witten stond goed en met prima zoneverdediging bleven de verdedigers Kees, Kai, Daniël en Ruben prima overeind. Ook Marijn keepte een sterke 1e helft. Op het middenveld speelden aanvoerder Jouke met naast hem zijn kompaan Geert ook een goede wedstrijd.

Toch was het de thuisploeg die in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Gelukkig wisten de bezoekers een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen, waarbij de acties vaak bij de creatieve Borg begonnen en daarbij met goede passes de diepte zocht. Via de snelle flankspelers Sem en Damian kreeg ook Quick Boys een aantal prima mogelijkheden. Met nog enkele minuten te gaan was het spits Bart die uit een corner van Damian de verdiende gelijkmaker scoorde. De 1-1 was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft zagen we een sterker Ajax dat met o.a hun topscorer en “Ajaxjeugdspeler van de maand september” Julian Rijkhoff sterk uit de startblokken kwam. Ook in die fase bleef Quick Boys fier overeind en organisatorisch stond het als een huis. Via enkele counters van Sem v D. en Jeroen werden de bezoekers zelfs nog gevaarlijk. Uiteindelijk moest de sterk ingevallen jeugdige keeper Sem v E. 10 minuten voor tijd dan toch buigen voor een terechte strafschop, die werd benut door Julian Rijkhoff. Eindstand 2-1

Al met al was dit een mooie en leerzame ervaring voor de Quick Boys talenten. Goed om te zien dat enkele Quick Boys spelers zich prima konden meten met de top van Nederland.