Danny van den Meiracker zet loopbaan voort op Nieuw Zuid

Met ingang van het seizoen 2022-2023 verdedigt Danny van den Meiracker de clubkleuren van K.v.v. Quick Boys. De spits komt over van IJsselmeervogels en heeft een tweejarig contract getekend op sportpark Nieuw Zuid. Van den Meiracker is na Tyrone Owusu (Scheveningen) de tweede aanwinst van de blauw-witten voor het nieuwe voetbaljaar.

De kersverse versterking behoeft eigenlijk geen introductie. Van den Meiracker (33) is met meer dan tachtig doelpunten en dertig assists een van de meest productieve centrumspitsen van de Jack’s League. Bij topclubs als Spakenburg, FC Lienden en IJsselmeervogels heeft de 1.93 meter lange aanvalsleider jarenlang furore gemaakt op het allerhoogste amateurniveau.

En zo heeft Gert Pluimgraaff zijn eerste aanvallende versterking voor het seizoen 2022-2023 binnen ,,Danny is een speler die zijn sporen heeft verdiend in de Tweede Divisie en weet wat er gevraagd wordt om op dit niveau te presteren,” reageert het bestuurslid Selectievoetbal desgevraagd. ,,Wij zijn heel blij dat hij voor onze club heeft gekozen. Met zijn specifieke kwaliteiten zorgt Danny ervoor dat de technische staf van Quick Boys komende seizoenen meer mogelijkheden heeft in de voorste linie.”

Aan het begin van het kalenderjaar maakte Van den Meiracker bekend dat hij zou gaan vertrekken bij IJsselmeervogels. Eigenlijk wilde de inwoner van Assendelft dichter bij huis gaan voetballen, tenzij er een mooie club op zijn pad zou komen. ,,Ik vind Quick Boys een fantastische club. Kijk alleen maar naar de ligging van het complex. Vergeet ook de grote supportersschare niet. Zowel in thuis- als in uitwedstrijden zijn zij massaal aanwezig. Daarnaast spreken de ambities van de club mij aan. Zij willen komend seizoen de volgende stap gaan zetten.”

De vader van drie dochters geeft eerlijk toe dat hij ook genoot van de extra tijd die hij met zijn gezin kon doorbrengen tijdens de wereldwijde pandemie. ,,Maar het begon ook snel weer te kriebelen. Zeker na een paar overwinningen en de feestjes met de supporters. Daar doe je het uiteindelijk voor. En als ik stop, dan is dat zo definitief. Ik voel me topfit en veel te goed om te stoppen. Toen ik bekendmaakte dat ik zou vertrekken bij IJsselmeervogels, zei ik tegen mijn vriendin dat er nog één club zou zijn waar ik graag voor zou willen voetballen: Quick Boys. Uiteindelijk belde Gert mij en waren we er dan ook binnen drie kwartier uit.”

Het spelen in de Bollenstreek is voor Van den Meiracker geen lang gekoesterde droom die in vervulling gaat, maar de Katwijkse derby kan binnenkort wel van zijn bucketlist. ,,Ik heb nu 10 tot 15 keer Spakenburg – IJsselmeervogels meegemaakt. Dat is altijd een hele happening met heel veel publiek van buitenaf. Maar Quick Boys – Katwijk moet ook heel bijzonder zijn als ik de verhalen mag geloven. Ik heb mij laten vertellen dat deze derby puurder is. Meer haat en nijd. Ik kijk er erg naar uit.”

Amper twee weken geleden stond Van den Meiracker op Nieuw Zuid tegenover zijn toekomstige ploeggenoten. De spits heeft een goed beeld kunnen krijgen van de aanwezige kwaliteiten. ,,Ik denk dat ik met mijn ervaring en scorend vermogen wel iets kan toevoegen aan het elftal. Daarnaast wil ik graag mijn expertise delen met jonge talenten als Levi van Duijn, zodat zij uiteindelijk kunnen doorgroeien tot vaste krachten in de Tweede Divisie.”

De clubleiding wil Danny van den Meiracker bij deze alvast van harte welkom heten en wenst hem veel plezier en succes toe op sportpark Nieuw Zuid.