De JO19-1 wint zinderende thuiswedstrijd

Soms is het wedstrijdverloop niet goed voor je hart. Afgelopen zaterdag speelden onze mannen van de JO19-1 zo’n pot. Na vijf winstpartijen op rij, was de JO19-1 van De Meern afgelopen zaterdag de tegenstander op ons eigen Nieuw Zuid.

Op een winderig sportpark nemen de boys binnen een aantal minuten de leiding nemen, als Sten Schaap een vrije trap op rand van de 16 achter de keeper van De Meern krult. Toch is de voorsprong maar van korte duur, want binnen 10 minuten weten de bezoekers op een 1-2 voorsprong te komen. Tweemaal wordt er verkeerd geanticipeerd op de wind, waarvan De Meern weet te profiteren.

Door goed jagen weten Quick Boys binnen een paar minuten de gelijkmaker op het bord te zetten, maar het zijn de bezoekers die effectiever zijn. Met een 2-4 achterstand gaan onze mannen aan de thee en op zoek naar een manier om de wedstrijd te doen kantelen.

In de rust zet coach Rick de Boer de mannen nog maar eens op scherp en in de tweede helft gaat het team va-banque, vol voor de winst. Na een kwartier valt de 3-4 en al snel wordt het zelfs 4-4. Met een kleine 10 minuten te spelen komt de thuisploeg zelfs op een 5-4 voorsprong. En zo lijkt het team de overwinning inderdaad binnen te slepen. Dan met nog één minuut op de klok, krijgt De Meern een strafschop.

Vol spanning kijkt het toegestroomde publiek toe en tot grote vreugde van iedereen op en naast het veld, weet keeper Thijs Ouwehand de penalty te stoppen. Nog een paar minuten te gaan en dan maakt het laatste fluitsignaal het feest compleet.

Door de winst op De Meern blijven de boys met 18 punten op een gedeelde eerste plek, maar door de 4-0 overwinning op Volendam heeft de JO19-2 van AFC wel de koppositie op doelsaldo overgenomen.

Aanstaande zaterdag 16 november speelt de JO19-1 in en tegen Huizen. De wedstrijd start om 14.30 en is de laatste wedstrijd voor de 1e periode. Gaat het de boys lukken om deze periode direct te pakken.