Delano a Cohen keert terug op het oude nest

Vijf jaar na zijn vertrek bij Quick Boys keert Delano a Cohen terug op sportpark Nieuw Zuid. Niet als speler, maar als assistent-trainer van het eerste elftal. Bij de blauw-witten wordt de oud-speler de rechterhand van Thomas Duivenvoorden en tekent hij een contract die hem bindt tot en met het seizoen 2024-2025.

Nadat A Cohen zijn geliefde Quick Boys de rug toekeerde, maakte hij de overstap naar Barendrecht. Twee seizoenen later streek de linkspoot neer bij Nieuwenhoorn, de club waar hij in het verleden ook speelde. Met het eerste elftal is A Cohen actief in de Vierde Divisie, terwijl de inwoner van Berkel en Rodenrijs ook Nieuwenhoorn JO15-1 onder zijn hoede heeft. Daarnaast heeft hij vorig seizoen stage gelopen in de jeugdopleiding van de profs van Feyenoord.

Voornaamste doelwit
Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is zeer verheugd met de terugkeer van de 31-jarige A Cohen op Nieuw Zuid. ,,Nadat duidelijk is geworden dat Mourad Mghizrat ons aan het einde van het seizoen zal gaan verlaten, hebben wij een shortlist gemaakt met kandidaat-opvolgers. Delano is ons voornaamste doelwit geweest. Het enige probleem is dat hij nog actief is als speler. Toch hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hem benaderd voor deze functie. Delano heeft immers altijd aangegeven ooit bij Quick Boys terug te willen komen.”

Pluimgraaff legt uit waarom A Cohen bovenaan zijn lijstje staat. ,,Hij kent de club natuurlijk en het feit dat hij weet wat er gevraagd wordt bij Quick Boys is een pré. Delano heeft een heel mooie voetbalcarrière opgebouwd en de nodige ervaring opgedaan in de top van het amateurvoetbal. Zijn leiderschapscapaciteiten is eveneens een pluspunt. Het eerste gesprek met hem heeft mijn enthousiasme bevestigd. De klik tussen Delano en Thomas heeft mij doen besluiten om de deal de volgende dag rond te maken.”

Warm bad
A Cohen zag de toenadering van Pluimgraaff niet aankomen. ,,Nee, ik had nog niet verwacht dat Quick Boys nu alweer op mijn pad zou komen. Eigenlijk was ik van plan om nog een jaar te blijven voetballen bij Nieuwenhoorn. Maar iedereen weet hoe ik over Quick Boys denk. Nieuw Zuid voelt als een warm bad voor mij. Ik heb ook altijd gezegd dat ik ooit terug zou keren. Soms moet je gewoon in het diepe duiken. Er gaat iets veranderen voor mij in de hoedanigheid als voetballer, maar niet als persoon. Dat maakt de keuze eenvoudiger.”

In de afgelopen week heeft de oud-aanvoerder van het eerste elftal zich verdiept in zijn toekomstige werkomgeving. ,,Nagenoeg alle wedstrijden van het eerste elftal heb ik inmiddels terugzien. Ook ben ik in contact geweest met mensen die Thomas kennen, als collega, medespeler of tegenstander. Jan Zoutman, Jesse Driebergen en Tim Bloemendaal zijn bijvoorbeeld heel positief over hem. Thomas is heel ambitieus en kan goed verwoorden wat hij wil. Zij verwachten ook dat hij goed bij Quick Boys zal passen als persoon. Ik denk dat ik hem op mijn manier kan aanvullen. Thomas moet zich focussen op zijn trainingsmethode, zijn manier van werken. Ik ben er voor de spelers als vertrouwenspersoon, maar wil ook tactisch en in de groepsontwikkeling een rol spelen.”

Verbinding
De ruim drie durende kennismaking met Pluimgraaff en Duivenvoorden heeft wat A Cohen betreft een goede basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking. ,,Ik startte het gesprek met Gert, later schoof Thomas aan. Het klikte meteen en het gesprek ging dan ook vanzelf. Over tal van zaken zitten we op één lijn. Dat ligt heel dicht bij mezelf en dan voelt het ook niet als moeten. Hoe ik denk over voetbal en wat er verwacht mag worden van de spelers. Normen en waarden. Het is niet alleen doordeweeks trainen en in het weekend een wedstrijd spelen, maar ook de trots van de club uitdragen. Quick Boys is meer dan een vereniging waarvan het eerste elftal op zaterdag om 15:00 uur in actie komt. Je moet zorgen voor verbinding met de supporters en sponsors.” 

A Cohen kijkt dan ook reikhalzend uit naar de hernieuwde kennismaking met Quick Boys. ,,In de afgelopen dagen hebben Thomas en ik regelmatig contact gehad. Eigenlijk ben ik al begonnen, maar uiteraard wil ik het seizoen met Nieuwenhoorn goed afsluiten. Daarna ga ik vol energie aan de slag op Nieuw Zuid. Want ik kom niet alleen terug omdat ik het leuk vind, maar omdat ik hier wil presteren.”

De clubleiding wil Delano a Cohen welkom thuis heten en wenst hem veel plezier en succes in de uitoefening van zijn nieuwe functie bij de blauw-witten.