Dikverdiende overwinning van Quick Boys bij Heinenoord

Ook in de tweede speelronde van de Hoofdklasse B heeft Quick Boys geen averij opgelopen. De blauwwitten leidden in Heinenoord na een uitstekende eerste helft bij rust met 2-0, maar zag de thuisploeg verrassend terugkomen in het tweede bedrijf. Uitblinker Yordi Teijsse bezorgde zijn ploeg alsnog de dikverdiende overwinning tegen de promovendus.

Ten opzichte van de openingswedstrijd tegen Jodan Boys had trainer Jan Zoutman in Heinenoord basisplaatsen ingeruimd voor Milan Hoek en Robert Steemers. Omdat het hoofdveld niet eerder beschikbaar was vanwege de uitloop van een voorgaande wedstrijd begon het duel een kwartier later. Quick Boys liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en greep direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter B.R. Annegarn uit Noordwijk het initiatief. Dat leverde in de openingsfase kleine mogelijkheden op voor Teijsse die een zeer gedreven indruk maakte op sportpark De Tienvoet.
De openingstreffer kon niet lang uitblijven. Joey Ravensbergen, die zich als een vis in het water voelde aan de linkerkant, gaf een afgemeten voorzet op de inlopende Steemers die de bal feilloos tegen de touwen wist te werken: 0-1.

De in het rood spelende blauwwitten combineerden dat een lieve lust was op het verouderde kunstgrasveld en creëerden de ene na de andere kans. Steemers en Teijsse konden de voorsprong verdubbelen, maar doelman Ribaric hield zijn ploeg in de race. De Heinenoordse sluitpost was echter kansloos op een weergaloze inzet van Teijsse na een half uur spelen. De spits was een diepe pass van achteruit knap te controleren en schoot vanuit de punt van het zestienmetergebied de bal snoeihard in de verre hoek: 0-2. Een werelddoelpunt!
Enkele minuten later probeerde ook Yuri Guijt een gooi te doen naar de schoonheidsprijs. Zijn prachtige volley spatte uiteen op de lat boven Ribaric. In de rebound leverden de inzetten van Steemers en Gerard Aafjes niet het gewenste rendement op.

Wie dacht dat de formatie van trainer Zoutman na de doelwisseling over Heinenoord zou heenlopen, kwam bedrogen uit. De thuisploeg verbaasde vriend en vijand door in de eerste tien minuten na de thee twee keer te scoren. Arbiter Annegarn bestrafte een vermeende handsbal van Guijt met een elfmetertrap voor de groenwitten. Jeremy Hensen maakte geen fout: 1-2. De strafschop was overigens het eerste schot op het doel van Martijn de Zwart. De tweede doelpoging, enkele minuten later, was ook meteen raak. Andrew Dias d’Ullois haalde uit en verschalkte de Katwijkse doelman in de verre hoek: 2-2.
De feestvreugde van de thuisploeg was van korte duur. De held werd de schlemiel, nadat Dias ‘d Ullois stevig doorging op de kuiten van Guijt. Leidsman Annegarn stond er met z’n neus bovenop en stuurde de dader terecht van het veld.
De kleedkamer van Heinenoord was nog niet bereikt door Dias ‘d Ullois toen Teijsse met zijn tweede treffer van de middag zijn ploeg weer op voorsprong bracht. De spits was even uit het oog verloren na de snel genomen vrije trap van Delano a Cohen. In eerste instantie bracht Ribaric nog redding, maar op de rebound van Teijsse moest de keeper alsnog capituleren: 2-3. Vervolgens liet Steemers enkele minuten later na de genadeklap uit te delen en raakte slechts de lat.

Ook in het resterende deel van de wedstrijd kregen de bezoekers de nodige kansen om het duel definitief te beslissen. Het vizier van de Katwijkers stond niet op scherp, waardoor de meegereisde fans tot het laatste fluitsignaal in onzekerheid bleven over het resultaat. Achterin had Quick Boys de boel echter op orde, de defensie gunde de thuisploeg geen enkele mogelijkheid meer. Prettige bijkomstigheid: ook bij Heinenoord incasseerden de blauwwitten geen enkele kaart.

Met zes punten uit twee duels maakt Quick Boys onderdeel uit van de kopgroep die louter uit Bollenstreekploegen bestaat. Ook FC Rijnvogels, Ter Leede en Noordwijk wisten hun eerste twee competitiewedstrijden in winst om te zetten. Volgende week vormt sportpark Nieuw Zuid het decor van de topper tussen Quick Boys en Ter Leede.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Hoek, Bentem, A Cohen, Ravensbergen, Aafjes (c), Guijt, J. van der Plas (’84 Driebergen), Steemers, Teijsse, Sahadewsing (’80 El Osrouti)

Scoreverloop: ’11 Steemers, 0-1, ’31 Teijsse, 0-2 | RUST | ’50 Hensen, 1-2 (pen.), ’57 Dias D’Ullios, 2-2, ’62 Teijsse, 2-3.
Rood: ’61 D’Ullois (Heinenoord)