Voorbeschouwing Heinenoord – Quick Boys

De kop is eraf. Quick Boys wist de lijn van de voorbereiding door te trekken en schoof Jodan Boys opzij op de eerste speeldag van de Hoofdklasse B (2-0). Aanstaande zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma voor de blauwwitten. Dan is de ploeg van trainer Jan Zoutman te gast bij promovendus Heinenoord. Het duel tussen de nieuwkomer en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B.R. Annegarn. De inwoner van Noordwijk fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert een busreis naar Heinenoord. De inschrijving voor de bus is vanavond (donderdag) tussen 19:30 en 21:30 uur in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie over de busreis naar Heinenoord. Reis mee naar Heinenoord en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen
Sportvereniging Heinenoord is opgericht op 6 juli 1946 en telt momenteel circa vierhonderd leden. Sportpark De Tienvoet is de thuishaven van de groenwitten. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Ralph Kalkman die met Heinenoord na een jaar van afwezigheid weer terug is in de Hoofdklasse B.

Vorig seizoen
Met 57 punten uit 26 duels eindigde Heinenoord vorig seizoen op de eerste plaats in de Eerste klasse C. De groenwitten hielden Nieuw-Lekkerland en Sliedrecht achter zich.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Heinenoord troffen elkaar niet eerder in competitieverband. De primeur vindt derhalve plaats op zaterdag 12 september 2015.

Mutaties
Heinenoord versterkte zich gedurende de zomerstop met Pascal Bosschaart (IJsselmeervogels), Javier Brouwer (DVV Delft), Mike Fiere (Zuidland), Bobby Jansen (DCV) en Marvin Strik (Capelle). Hiertegenover stond het vertrek van Christian van Wijngen (Spijkenisse). Er hebben zich derhalve weinig mutaties voorgedaan in de selectie van de groenwitten.

Scoutingsrapport
Ook Heinenoord is de competitie begonnen met een overwinning. In Rotterdam was Andrew van Tiggelen, zoon van oud-international Adri van Tiggelen, de matchwinnaar in het uitduel met XerxesDZB (1-0). De winst in de openingsronde van de Hoofdklasse B volgde op de plaatsing voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi van West II. In een poule met SHO, Alexandria’66 en Poortugaal eindigde Heinenoord op de tweede plaats.
Met ex-prof Bosschaart, aanvaller Strik en middenvelder Ramon Salaz zijn de bekendste spelers uit de selectie van trainer Kalkman genoemd. Vorige week kwam Vinicius Bongaertz, vorig seizoen de clubtopscorer van Heinenoord, niet in actie.

Kijkje in eigen keuken
Het geduld van de blauwwitten werd beloond in het duel met Jodan Boys. Achterin gaf de formatie van trainer Zoutman weinig weg, waardoor de treffers van Yuri Guijt en Yordi Teijsse na rust goed waren voor de drie punten. De technische staf van Quick Boys kent weinig personele problemen in aanloop naar het uitduel met Heinenoord. Alleen de langdurig uitgeschakelde Philippe den Hartog en Pascal van der Plas zullen afwezig zijn op De Tienvoet. 

Rondje langs de velden
Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse B is Spijkenisse te gast bij koploper ASWH. Runner-up Ter Leede ontvangt XerxesDZB, terwijl Noordwijk als gastheer fungeert bij het thuisduel met Sportlust’46. Op sportpark De Kooltuin kruisen FC Rijnvogels en Haaglandia de degens. In Gouda staan Jodan Boys en Hoek tegenover elkaar. Tot slot gaat Deltasport op bezoek bij Zwaluwen.

Parkeren bij Heinenoord
De supporters van Quick Boys die per auto naar Heinenoord afreizen moeten rekening houden met beperkte parkeergelegenheden. Er zijn tegenover sportpark De Tienvoet slechts honderd parkeerplaatsen beschikbaar. Het verzoek is om de auto niet te parkeren op de vrachtwagenparkeerplaatsen of in de berm nabij het sportpark, want dat levert een parkeerboete op van € 90. Op vijf minuten lopen van het sportpark, voorbij de rotonde, kan de auto wel in het dorp geparkeerd worden. Om dergelijke problemen te voorkomen wordt langs deze weg nogmaals geadviseerd om met het georganiseerd busvervoer van de Supportersvereniging gebruik te maken. 

Afsluiting A13
Vertrek op tijd richting Heinenoord, want Rijkswaterstaat voert van vrijdag 11 september 23.00 uur tot en met maandag 14 september 05.00 uur diverse werkzaamheden uit aan het asfalt van de A13 richting Rotterdam. In verband met deze werkzaamheden is de A13 tussen de N470 en knooppunt Kleinpolderplein afgesloten. Omleidingroute: via de A12 richting Utrecht en bij knooppunt Gouwe naar de A20 richting Rotterdam.

Geef een antwoord