Duur puntverlies tegen Scheveningen

Het had zo’n mooi weekend kunnen worden. Afhankelijk van het eigen resultaat en het resultaat van naaste concurrent zou zomaar de eerste prijs van het huidige seizoen behaald kunnen worden. Om alles in eigen hand te houden zou tenminste de wedstrijd tegen Scheveningen in winst omgezet moeten worden. Dat lukte niet. In de eerste helft kwamen beide tegenstanders niet tot scoren. In de tweede helft trok Scheveningen alsnog aan het langste eind waardoor Quick Boys met lege handen achterbleef.

Nadat beide teams de tijd genomen hadden elkaar af te tasten belandde na ruim vijf minuten spelen een kopbal uit een hoekschop naast het doel. Dat was voorlopig het eerste blauwwitte wapenfeit. Beide tegenstanders hadden voorlopig teveel onrust in het spel waardoor teveel passes niet aankwamen.

Na ruim tien minuten spelen op de klok kreeg Scheveningen een uitgelezen kans de score te openen. Met medewerking van de blauwwitte defensie slalomde Mike de Niet door de blauwwitte defensie maar moest toezien hoe Chima Bosman zijn doelpoging van de doellijn wegwerkte. Quick Boys kroop door het oog van de naald en zou wakker geschud moeten zijn. Met de tot dan getoonde inzet zou het een zware pot voor de bewoners van Sportpark Nieuw Zuid worden. Voorlopig lukte er maar bitter weinig bij Quick Boys en leek het wachten op het moment dat Scheveningen hiervan zou profiteren.

Scheveningen bleef druk zetten. Weer was het Mike de Niet die gevaarlijk werd, na twintig minuten spelen belandde zijn doelpoging net naast het doel van doelman Paul van der Helm. Kort daarvoor was Youssef el Kachati gevaarlijk geweest voor Quick Boys, ook hij had de bal net naast het doel geschoten. Halverwege de eerste helft mocht Aleksander Bjelica net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen die op de vuisten van doelman Sven van der Maaten belandde. Youssef el Kachati kwam uit de rebound in balbezit maar kon niet profiteren.

Scheveningen maakte het Quick Boys niet gemakkelijk. Door vroeg te storen wisten de Scheveningers het spel van de blauwwitten te ontregelen. Er was teveel onrust in het spel van Quick Boys wat ervoor zorgde dat teveel passes niet aankwamen waardoor Quick Boys maar niet gevaarlijk kon worden in de buurt van het strafschopgebied van Scheveningen. De beste kansen waren voor Scheveningen.

Toch leek Quick Boys aan het einde van de eerste helft alsnog aan het langste eind te trekken. Nadat eerst een doelpoging van Dyllandro Panka door Van der Maaten tot hoekschop was verwerkt, werd Youssef el Kachati gevonden uit die hoekschop. Het ziedende schot van El Kachati belandde in de kruising en kaatste terug in het veld. Scheveningen was aan een achterstand ontsnapt. In de extra tijd van de eerste helft leek Quick Boys alsnog de score te openen. Jim Beers zag zijn doelpoging over de lat getikt worden door Sven van der Maaten. Met de brilstand op het scorebord gingen beide tegenstanders aan de thee.

Quick Boys startte de tweede helft met twee wijzigingen in het elftal. Mohamad Mahmoed werd gebracht voor Jeffrey Ket en Levi van Duijn kwam in het veld voor Jim Beers. Kort na de start leek Dyllandro Panka na een fraaie actie de score te openen, zijn doelpoging ging net voorlangs. Uit het getoonde spel had het er alles van weg dat Quick Boys goed uit de kleedkamer was gekomen. De gelatenheid van de eerste helft leek verdwenen. De blauwwitten waren overduidelijk op zoek naar de openingstreffer. Scheveningen kon niet meer brengen wat men zo regelmatig in de eerste helft had laten zien. Het had er alles van weg dat het wachten was op de openingsgoal van de blauwwitten. Toen sloeg plotseling de vlam in de pan. Tot dusverre was er sprake geweest van een faire wedstrijd, daarmee was het plotseling gedaan. Om de gemoederen te bedaren besloot arbiter Maurice Paarhuis dat beide tegenstanders eerst maar eens moesten afkoelen alvorens hij de wedstrijd weer zou worden hervat. Die afkoelingsperiode nam een klein kwartier in beslag. Na een aantal gele kaarten over en weer kon de wedstrijd weer worden hervat met een vrije schop voor Quick Boys.

Een paar minuten na de herstart leek Dyllandro Panko op aangeven van Bram Franken de score te openen. Vrij voor doelman Van der Maaten mikte Panko de bal in de hoek, het vizier stond niet op zuiver waardoor de bal naast het doel belandde. In deze wedstrijdfase wist Scheveningen het doel wel te vinden. Op aangeven van oudgediende Lex Immers kopte Jari de Jong, volop profiterend van de geboden ruimte, de bal in de touwen. Nog was het leed voor de blauwwitten niet geleden. Een paar minuten later liet Lex Immers het tweede doelpunt van de wedstrijd aantekenen. Quick Boys zat dik in de problemen. Na de herstart van de wedstrijd kon Quick Boys de dominantie die het eerst in de tweede helft had laten zien niet meer opbrengen, daar had Scheveningen volop van geprofiteerd. Het zou nog erger worden voor Quick Boys want invaller Tim Peters wist kon met een afstandsschot doelman Paul van der Helm voor de derde maal in de wedstrijd te passeren.

De klok tikte door. Met nog tien minuten te gaan wist invaller Nick Runderkamp met een zuiver geplaatste vrije schop Sven van der Maaten te passeren. Amper bijgekomen van de schrik kreeg Scheveningen een strafschop tegen nadat Youssef el Kachati binnen de beruchte lijnen naar de grond was gewerkt. El Kachati belastte zichzelf met de strafschop en liet Sven van der Maaten kansloos. Quick Boys had de achterstand teruggebracht naar 2 -3 en had nog maar weinig tijd over om alsnog tenminste een punt uit deze wedstrijd te halen. In de extra tijd bleef Scheveningen op miraculeuze wijze de gelijkmaker bespaard toen een doelpoging vanaf linkerflank op de lat belandde en de bal via lat en paal alsnog terugkwam in het veld. In de resterende tijd probeerde Quick Boys het tij alsnog te keren, maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die niet het gewenste resultaat brachten. Quick Boys leed duur puntverlies tegen een tegenstander die met de drie gescoorde doelpunten de doelpuntenproductie in het huidige seizoen met 50% verhoogde.

Opstelling Quick Boys:
Van der Helm ©, Bosman, Staal, Bjelica, Junte, Ket (Mahmoed), El Kachati, Owusu (Ogidi Nwankwo), Panka (Van den Meiracker), Franken (Runderkamp), Beers (Levi van Duijn)

Opstelling Scheveningen:
Van der Maaten, Koesveld, Koorndijk, De Vlugt, Brute, Aldogan (Peters), De Niet (Kalpoe), De Jong, Lopes Cabral, Markvoort Beke (Rieder), Immers

Foto’s: Pro Shots