Thomas Duivenvoorden nieuwe hoofdtrainer van K.v.v. Quick Boys

Met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt Thomas Duivenvoorden de nieuwe trainer van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys. De clubleiding van de blauw-witten en de huidige oefenmeester van dorpsgenoot FC Rijnvogels hebben overeenstemming bereikt over een tweejarig contract op sportpark Nieuw Zuid. Duivenvoorden volgt Edwin Grünholz op die aan het einde van het seizoen afzwaait.

De 36-jarige Duivenvoorden, bezig aan zijn derde voetbaljaar op De Kooltuin, was in het verleden actief als jeugdtrainer van VVSB, Wilhelmus, Alphense Boys en ADO Den Haag, assistent bij Katwijk en eindverantwoordelijke bij DOSR (tegenwoordig: EMM’21) en Den Hoorn. Met FC Rijnvogels vierde de geboren en getogen Noordwijkerhouter afgelopen seizoen het kampioenschap in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. In de Derde Divisie neemt de succesvolle formatie van Duivenvoorden de verrassende vierde plaats op de ranglijst in. De goede prestaties van de promovendus gaan gespaard met gedurfd en aantrekkelijk veldspel.

Gert Pluimgraaff kent de zeer ambitieuze Duivenvoorden al enige tijd. ,,Een aantal jaar geleden werd ik door Mathijs van der Plas (oud-eerste elftalspeler en bestuurslid van de Businessclub Quick Boys, red.) voorgesteld aan zijn collega Thomas. Als talentvolle trainer had hij een goede, frisse kijk op het voetbal. Vanaf dat moment begon ik hem intensiever te volgen. Wij spraken elkaar met enige regelmaat in de afgelopen seizoenen, onder andere over de ontwikkeling van de spelers die de overstap hadden gemaakt van Quick Boys naar FC Rijnvogels.”

Voetbalvisie

Het bestuurslid Selectievoetbal is ervan overtuigd dat de inwoner van Voorhout goed op Nieuw Zuid zal passen. ,,Zijn eigen voetbalvisie heeft Thomas ook daadwerkelijk kunnen doorvoeren bij de clubs waar hij in dienst is geweest. Die opvatting sluit bovendien naadloos aan bij de heersende filosofie binnen onze club. Net als onze huidige trainer Edwin Grünholz staat Thomas voor aanvallend en attractief voetbal.”

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is Duivenvoorden inmiddels twintig jaar actief in het vak. ,,Ik ben een trainer met een heldere visie. Ik weet wat ik wil en hoe ik mijn doelen wil bereiken. De speelwijze en de teamcultuur vormen daarbij belangrijke pijlers. Ik geloof in het gestructureerd en planmatig ontwikkelen van een elftal. Elke week proberen beter te worden, als individu maar vooral ook met elkaar als team. Ik ben daarom veeleisend. Er moet intensief getraind worden. Je traint immers zoals je speelt.”

Duivenvoorden, in het dagelijks leven werkzaam in de bankensector, geeft toe niet lang getwijfeld te hebben over de volgende stap in zijn trainersloopbaan. ,,Quick Boys is een prachtige club. Een van de grootste en mooiste van Nederland, wat mij betreft. Met een geweldige accommodatie en een fanatieke achterban. Er zijn bovendien veel betrokken mensen actief op Nieuw Zuid. Ook de goede jeugdopleiding vind ik een pre. Alles bij elkaar is Quick Boys een heel mooie club om voor te mogen werken. Het is wel belangrijk om tijdens de gesprekken erachter te komen of jouw visie aansluit bij die van Quick Boys. Alleen dan kun je succesvol worden. In mijn ogen is de basis voor een goede samenwerking volop aanwezig.”

Langs deze weg wordt Thomas Duivenvoorden alvast van harte welkom geheten op Nieuw Zuid. De clubleiding hoopt op een vruchtbare tijd bij de blauw-witten en wenst hem veel succes met het verdere verloop van het seizoen bij FC Rijnvogels.

Interview

Speciaal voor Quick Boys TV gaf Thomas Duivenvoorden een exclusief interview. Een nadere kennismaking met de ambitieuze trainer uit Voorhout. 

Wat Duivenvoorden betreft blijft het ook voorlopig bij dit interview. ,,Tot 1 juli 2023 ligt mijn volledige focus bij FC Rijnvogels.”