K.v.v. Quick Boys en Edwin Grünholz na dit seizoen uit elkaar

De wegen van K.v.v. Quick Boys en trainer Edwin Grünholz zullen scheiden na afloop van het huidige voetbaljaar. Daarmee komt een einde aan een periode van vier seizoenen van de ambitieuze Hagenaar op sportpark Nieuw Zuid. De clubleiding is intussen begonnen aan de zoektocht naar een opvolger.

De 53-jarige Grünholz, eerder als trainer werkzaam bij Haaglandia, Westlandia en ADO Den Haag, debuteerde in het seizoen 2019-2020 samen met de blauw-witten op het allerhoogste amateurniveau. Het debuutjaar in de Tweede Divisie eindigde abrupt als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. Dat gold ook voor het volgende voetbalseizoen. Toen werd de competitie reeds na zes wedstrijden stopgezet vanwege de pandemie. Afgelopen voetbaljaar maakte Grünholz voor het eerst een volledige competitie mee als eindverantwoordelijke van Quick Boys.

,,In goed onderling overleg hebben de club en Edwin samen besloten om na afloop van het seizoen afscheid te nemen van elkaar,” licht Gert Pluimgraaff toe. ,,Na vier jaar willen beide partijen verder kijken. Het is een publiek geheim dat Edwin graag in het betaalde voetbal aan de slag wil gaan nu hij de benodigde papieren op zak heeft. Quick Boys wil hoe dan ook dat Edwin via de voordeur vertrekt en dat de goede samenwerking in stijl wordt afgesloten.”

Het bestuurslid Selectievoetbal geeft verder aan dat de club veel aan Grünholz te danken heeft. ,,Edwin heeft heel veel zaken rondom het eerste elftal verder geprofessionaliseerd. Er zijn daarin grote stappen gezet. Hij heeft ook altijd het vertrouwen genoten van de clubleiding. Niet heel veel trainers kunnen zeggen dat zij vier jaar werkzaam zijn geweest op Nieuw Zuid. In samenwerking met de Technische Commissie en de scouting heeft Edwin een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling die de hoofdmacht heeft doorgemaakt sinds de promotie naar de Tweede Divisie.”

Ook Grünholz zal altijd met plezier terugkijken op zijn periode op Nieuw Zuid. ,,Ik ben blij dat ik hier de kans heb gekregen om op het hoogste amateurniveau werkzaam te kunnen zijn en mezelf verder te ontwikkelen als trainer. Quick Boys is een fantastische club die continu in beweging is. Maar ook niet de makkelijkste. Voor mij een geweldige leerschool natuurlijk. Ik hoop nu de volgende stap in mijn carrière te kunnen maken, maar men kan erop vertrouwen dat we er met elkaar alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om het huidige seizoen succesvol af te sluiten.”