Quick Boys bijt in het stof tegen Noordwijk

In de derby tegen Noordwijk bleef Quick Boys voor het eerst sinds weken met lege handen achter. Bij de rust stond de brilstand nog op het scorebord. In de loop van de tweede helft wist Noordwijk twee keer het doel van Quick Boys te vinden. Quick Boys wist die achterstand nog te halveren, maar kwam daarna niet meer tot scoren. Schrale troost is dat de blauw-witten nog steeds de ranglijst aanvoeren.

Na een periode van aftasten van elkaars kwaliteiten wist Quick Boys in de zevende minuut de eerste doelkans te forceren toen Jim Beers een doelpoging waagde die via het been van een tegenstander tot hoekschop werd verwerkt.  Een paar minuten leek Ravelino Junte de score te openen, doelman Lars Jansen bracht uitkomst voor Noordwijk. Aan de andere kant van het veld liet Jesper de Vré zich gelden met een afstandsschot dat ternauwernood door doelman Paul van der Helm over de deklat werd getikt. Voorlopig probeerde Noordwijk met afstandsschoten Quick Boys te verschalken. Weer probeerde een speler met een blauw-wit verleden met een afstandsschot Paul van der Helm het nakijken te geven. Ook Sabir Achefay zag zijn doelpoging stranden.

Na een kwartier spelen leek Youssef El Kachati in kansrijke positie te komen de score te openen, na in een lastige hoek te zijn gemanoeuvreerd zag El Kachati zijn schot op doel gekraakt worden. Aan andere kant van het veld was er direct een reactie van Noordwijk. Sem van Oosten kon een doelpoging wagen waar Paul van der Helm nog net zijn vingers achter kreeg waardoor de bal rakelings langs de doelpaal rolde.  Hierna was het gedaan met de dadendrang van beide tegenstanders die zich voorlopig niet meer in het doelgebied van de tegenstander zouden laten zien.

Met nog bijna een kwartier te gaan produceerde Quick Boys eindelijk weer een doelkans. Dyllandro Panka kon een aanval opbouwen waaruit de bal in de doelmond werd geplaatst. Zowel Ravelino Junte als Jim Beers kwamen net tekort om de doelkans te verzilveren. Een paar minuten later leek Ravelino Junte na een fraaie aanval te hebben afgerond de score te hebben geopend, dit doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Waar Quick Boys volop op zoek was naar de voorsprong in de wedstrijd kon vv Noordwijk voorlopig niet meer het niveau van het begin van de wedstrijd brengen. Met de rust in zicht plaatste Quick Boys een offensief dat tot twee vrije schoppen net buiten het strafschopgebied leidde. Weer bleven de gevolgen uit voor Noordwijk, zodat met een 0 – 0 tussenstand de rust werd aangevangen.

Na de rust kwam Chima Bosman niet meer terug in het veld, zijn positie werd ingenomen door Nigel Ogidi Nwankwo.  Op een aanval van Noordwijk na waaruit Sem van Oosten een doelpoging kon wagen die zonder gevolgen bleef zouden beide tegenstanders voorlopig maar weinig laten zien. Aan beide zijden van het veld kwam men niet verder dan een aantal hoekschoppen. Bijna halverwege de  tweede helft wist Noordwijk eindelijk de ban te breken. Sabir Achefay wist te profiteren van balverlies van Dyllandro Panka om vervolgens vanaf de achterlijn de bal op Jesper de Vré af te leggen die koppend Paul van der Helm het nakijken gaf.  Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys dat met nog een kwartier op de klok vanaf een gunstige plek een vrije schop mocht nemen, maar daar geen resultaat haalde. Weer sloeg Noordwijk toe. Een lange bal naar voren kwam in de voeten van Sem van Oosten die geen moment twijfelde en de bal onhoudbaar in de verre hoek plaatste.

Quick Boys zette alles op alles om alsnog in de wedstrijd terug te komen. Voorlopig had Noordwijk het slim gespeeld door Quick Boys niet in haar spel te laten komen. Quick Boys was op offensief gebied te weinig in staat gebleken een vuist te maken tegen de stugge defensie van Noordwijk. Zo dat al lukte werd dat door buitenspel teniet gedaan.

Toch wist Quick Boys de marge nog te halveren. Met nog een kleine tien minuten op de klok zette Aleksandar Bjelica vanaf links een aanval op waaruit uiteindelijk invaller Ivailo Staal werd gevonden die al koppend doelman Lars Jansen passeerde. In de resterende tijd probeerde Noordwijk het spel van Quick Boys te ontregelen en slaagde daar deels in. De blauw-witten roken bloed en zetten alles op alles om een beter resultaat af te dwingen. Het zat ze niet mee. Tot twee keer toe leek invaller Levi van Duijn te kunnen scoren in de extra tijd. Eerst werd een kopbal van Van Duijn door Andries Wendt van de doellijn weggewerkt, even later zag Van Duijn zijn fraaie omhaal door Lars Jansen uit de lucht geplukt worden. Quick Boys moest met lege handen van De Duinwetering vertrekken maar mag zich door de resultaten van de concurrentie nog steeds koploper noemen.

Opstelling Quick Boys:
Paul van der Helm (c), Chima Bosman (Nigel Ogidi Nwankwo), Aleksandar Bjelica, Mohamad Mahmoed (Ivailo Staal), Ravelino Junte, Jeffrey Ket (Jan Willem Kamp|), Youssef El Kachati, Tyrone Owusu, Dyllandro Panka (Nick Runderkamp), Bram Franken,  Jim Beers (Levi van Duijn).

Opstelling Noordwijk:
Lars Jansen, Jose Barbosa Nhoca, Toer Bouwman, Donovan Slijngard, Raïs Roshanali (Teun Zethof), Sem van Oosten (Mike Vreekamp), Sabir Achefay, Jesper de Vré, Sander Bosma (Moatasim el Yaakoubi) , Emiel Wendt (c), Dylan Rietveld.

Foto’s: Pro Shots