Dyllandro Panka sluit komend seizoen aan op Nieuw Zuid

Met het aantrekken van Dyllandro Panka heeft K.v.v. Quick Boys een nieuwe aanvallende versterking binnen voor het seizoen 2022-2023. De vleugelspeler komt over van de profs van FC Volendam en tekent voor één jaar op sportpark Nieuw Zuid, met een eenzijdige cluboptie voor nog een seizoen.

Drie seizoenen geleden was de geboren Amsterdammer de absolute smaakmaker bij zondaghoofdklasser Purmersteijn. Zijn talent bleef niet onopgemerkt bij de scouts van betaaldvoetbalorganisaties. FC Volendam pikte de linksbenige aanvaller uiteindelijk op en liet Panka in het najaar van 2020 een driejarig contract tekenen. In het thuisduel met NEC Nijmegen maakte de buitenspeler zijn officiële debuut in het betaalde voetbal. Panka speelde zijn meeste wedstrijden met de beloften van de oranjehemden in de Jack’s League.

,,Dyllandro is een technisch begaafde speler met een goede, individuele actie en een sterk linkerbeen. Hij kan zowel op de rechter- als op de linkerflank prima uit de voeten,” aldus Gert Pluimgraaff, bestuurslid Selectievoetbal. ,,Dyllandro heeft een bewuste keuze gemaakt door zijn contract bij FC Volendam in te leveren en de overstap naar Quick Boys te maken. Op Nieuw Zuid wil hij meer vlieguren gaan maken en zich verder ontwikkelen als voetballer.”

De nieuwe aanwinst heeft zich uitgebreid laten informeren over zijn toekomstige werkomgeving. ,,Van Niall Raben, een goede vriend van mij, heb ik alleen maar goede verhalen gehoord over Quick Boys. Zelf heb ik met Jong FC Volendam ook hier gespeeld. Nieuw Zuid is een geweldig complex en de club heeft fantastische fans. Ik kijk uit naar de derby’s in de Tweede Divisie.”

Panka komt bij Quick Boys een ploeggenoot van FC Volendam tegen. ,,Met Jim Beers heb ik een goede band. Het is natuurlijk altijd fijn dat je al mensen kent als je bij een nieuwe club komt. Daarnaast heb ik heel goede gesprekken gehad met Gert Pluimgraaff en de trainer. Ook drie andere clubs uit de Jack’s League hebben interesse getoond, maar uiteindelijk geeft het contact met Quick Boys mij het beste gevoel.”

Op initiatief van Panka is zijn doorlopende contract met de kersverse eredivisionist ontbonden. ,,Ik doe nu bewust een stapje terug. In de afgelopen twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Op trainingen laat ik zien dat ik het niveau aan kan, maar de concurrentie bij FC Volendam is groot. In het begin heb ik wel een kans gekregen, maar na een blessure ben ik naar de achtergrond verdwenen. Bij Quick Boys hoop ik het plezier in het spelletje terug te vinden.”

Dat begint voor de inwoner van Purmerend met het spelen van zoveel mogelijk wedstrijden. ,,En belangrijk te zijn voor het team met doelpunten en assists. Ik wil met Quick Boys zo hoog mogelijk eindigen. Met de selectie voor volgend seizoen heb ik alle vertrouwen in een mooie eindklassering.”

De Technische Commissie wil Dyllandro Panka van harte welkom heten bij de blauw-witten en wenst hem veel succes en plezier toe.