Ook dit jaar is er wederom een groots ING-toernooi verdeeld over 2 weekeinden. Op zaterdag 4 juni deel één van dit tweeluik. Een kleine 2.000 voetbalsters en voetballers trokken richting Nieuw Zuid een dag ook weer in 2 delen, een ochtend- en een middag toernooi. Doelstellingen voor de dag, lekker ballen, genieten van het spelletje, het weer en allerlei andere smakelijkheden. Om vervolgens ook nog los te gaan op alle speelkussens. 

Het ochtenddeel begon wat bewolkt, winderig en kil, dus voor de massaal toegestroomde toeschouwers was het wat kouder dan verwacht. De spelertjes zelf hadden daar gelukkig geen enkele last van en voetbalden alsof elke wedstrijd de “Champions League finale” betrof. Veel fanatisme maar belangrijker nog ook heel veel plezier. Daarna een wat lekkers uit het pakket wat samengesteld was door de organisatie.

De ouders konden zich opwarmen aan de koffie/thee en vanaf 10:45 stond het visbakteam, onder leiding van Kees ‘de Droebel’, weer klaar om een lekker portie kibbeling te bakken voor de bezoekers. Met soms lange rijen tot gevolg, maar des te lekker smaakte de vis. Uiteindelijk hebben de mannen ca. 200 kilo weggebakken deze dag, Chapeau mannen!

Voor het middagdeel was het weer inmiddels ten goede omgeslagen. De zon brak door en het was goed smeren geblazen. Maar ook met de warmere omstandigheden hadden de kinderen geen moeite en  wanneer ze klaar waren met hun wedstrijd was rennen naar de spingkussens op veld 7 of naar de dames van de Toverkist die de kinderen de hele dag door schminkten.

Om voldoende suikers binnen te krijgen en actief te blijven stond op het evenementen plein, naast de visbak kraam, de snoeptent van ’t Smausje waar de heerlijkste zoetigheden werden verkocht.
Zo spotten we overal ouders met een welverdiend biertje en een visje erbij en de kinderen voetballend, spelend en snoepend op ons mooie sportpark. Zo was het al met al een geweldige dag voor jong en oud.

Aan het einde van het toernooi kregen alle teams nog een mooi aandenken en werden ze middels hun eigen ‘walk of fame’ gehuldigd op het bordes van de hoofdtribune.

Zo was deze eerste dag van het ING-Toernooi een geweldige dag die ook deze keer zonder inzet van sponsors en vrijwilligers onmogelijk zou zijn geweest. Daarom dus iedereen BEDANKT die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie toernooidag.

Een speciaal bedankje richting S.J.C. en Rijnsburgse Boys voor het  beschikbaar stellen van de doeltjes, waarbij we hopen dat we nog lang op deze manier mogen samenwerken. 

Foto’s ochtend Toernooi:

Veld 1
Veld 2
Veld 3
Veld 4
Veld 6
Prijsuitreiking

Foto’s middag Toernooi:

Veld 1
Veld 2
Veld 3
Veld 4
Veld 5
Prijsuitreiking

Het ING-Toernooi bedankt, mede namens alle deelnemers, de sponsors