Quick Boys sluit het seizoen in stijl af

Het zit erop voor dit seizoen, de laatste wedstrijd is gespeeld. Normaal gesproken is dat voor de fanatieke Quick Boys-volgers een weemoedig moment. Een behoorlijke tijd zonder voetbal, ze moeten er niet aan denken.

Hoe anders is dat deze jaargang. Zelfs de meest verstokte fan zal een zucht van verlichting slagen. Gelukkig, even geen ergernis op zaterdagmiddag. Het heeft natuurlijk alles te maken met wat er is voorgeschoteld in de laatste serie wedstrijden. Op 16 april werd er thuis gewonnen van Spakenburg. Sindsdien is het blamerende aantal van 3 punten behaald uit de resterende 9 wedstrijden! Tot aan het ene gewonnen duel tegen GVVV waren het nog allemaal verliespartijen tegen clubs uit de top 5.

Maar met name in de laatste drie wedstrijden hadden de blauw-witten toch echt wel de nodige punten kunnen, nee moeten sprokkelen. Het zat er echter totaal niet meer in. De ploeg liet het op alle fronten afweten. Zo ook in deze slotwedstrijd in en tegen Noordwijk, die met 4-1 verloren ging.

Zoals zo vaak was het begin nog wel aardig. De teams waren aan elkaar gewaagd en aan beide kanten was een behoorlijke kans te noteren. Langzaam maar zeker trok Quick Boys het spel naar zich toe. En na een kwartier was het raak, uit een lange aanval met diverse hachelijke momenten voor het Noordwijkse doel. Het was uiteindelijk Van Kleef die met een boogbal de keeper wist te verrassen: 1-0.

Kort daarna scoorde Levi van Duijn bijna de volgende. Hij schoot hard vanuit een lastige hoek, maar doelman Van Vliet wist de bal nog net weg te ranselen. Het was een fase waarin de Katwijkers wilden doordrukken. Nog geen vijf minuten later was dezelfde Van Duijn kansrijk met een kopbal. Die ging net voorlangs.

De goal viel uiteindelijk wel, maar dan aan de andere kant. Exact op het half uur scoorde De Kruijs met een schot van afstand. Vrijwel direct was het effect zichtbaar bij de ploeg van Grünholz. De kwalen van deze laatste periode staken weer de kop op: gebrek aan veerkracht, niet goed omgaan met tegenslagen en spelplezier dat totaal lijkt te ontbreken. Tot aan de rust had Noordwijk dan ook duidelijk het betere van het spel. Al werd er nog wel een fraai doelpunt van Maatsen afgekeurd wegens buitenspel.

Dat spelbeeld zette zich door in de tweede helft. Quick Boys probeerde af en toen nog wel wat, maar kon het eigenlijk niet meer opbrengen. Enkele dreigende momenten van de actieve El Kachati en een knap schot van Ket net over de lat. Dat waren de wapenfeiten. Verder hoefde Noordwijk zich niet bovenmatig in te spannen om naar 4-1 uit te lopen.

Zo eindigt deze voetbaljaargang op een manier waar een nachtkaars het schaamrood van op de kaken zou krijgen. Gelukkig hebben we altijd nog de clichés om ons aan vast te houden. Straks beginnen we allemaal weer op nul. Nieuw seizoen, nieuwe kansen. En zo is het tenslotte ook!

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Pim van der Plas (k), Ivailo Staal, Mohamad Mahmoed ©, Tommy Bekooij, Darren Maatsen (64. Jan-Willem Kamp), Jeffrey Ket (83. Ricky van Haaren), Nigel Ogidi Nwankwo, Lorenzo van Kleef, Youssef El Kachati, Chima Bosman, Levi van Duijn (83. Kees Zwanenburg)

Opstelling v.v. Noordwijk: Van Vliet (k), Bouwman, Slijngard, De Kruijs, Reynaers, Van Staveren, Roshanali, Overvliet, Zethof, Bosma, Wendt ©