Even aandacht voor.. Milan Hoek

Milan, sinds vorig seizoen speel je bij Quick Boys. Hoe bevalt het tot dusver?
Het bevalt mij heel goed! Ik ben door de mensen van de club vanaf dag 1 goed opgevangen. Ook de supporters zijn altijd vriendelijk en tonen interesse. Daarnaast is iedereen hier eerlijk, dus ook als het wat minder gaat.

Aan het begin van vorig seizoen speelde je tijdelijk rechtsback, daarna op je vertrouwde positie, op het middenveld. Je zou niet meer terug willen naar die rechtsback positie?
Als ik daar nodig ben zal ik er spelen, ik zal nooit weigeren op een plek te spelen. Maar ik denk dat ik het best tot mijn recht kom op het middenveld, omdat ik daar mijn voetballende kwaliteiten het best tot uiting kan brengen. We hebben volgens mij al de beste rechtsback van de competitie in onze selectie.

Nu ben je sinds een aantal maanden geblesseerd, kan je iets meer vertellen over de periode dat je geblesseerd bent?
Het is voor mij best een lastige periode. Ik ben nog nooit geblesseerd geweest en ik heb dus nooit wedstrijden gemist. En dan lig je er opeens driekwart seizoen uit. Het herstel ging voorspoedig, ik liep voor op schema, maar vervolgens krijg je door botvlies ontsteking een terugslag. De dokters noemden het gewoon pech. Daarbij merk ik nu hoe vervelend het is om je eigen team te zien spelen en dat je zelf er niks aan bijdraagt.

Wanneer verwacht je weer terug te zijn?
Ik heb deze week een afspraak bij het ziekenhuis. Daar hoop ik uitsluitsel te krijgen over wat ik nou precies heb en wat ik eraan kan doen. Ik hoop natuurlijk het einde van het seizoen, met hopelijk nacompetitie nog te halen. Kijkend naar de afgelopen maanden zal ik maar geen datum noemen. Ik hoop gewoon zo snel mogelijk.

Al gauw groeide je vorig jaar uit tot een van de sterkhouders van het elftal, hoe zie je dat zelf?
Vorig jaar had ik een lekker jaar. Het team draaide goed en ik speelde een constant seizoen. Dan merk je inderdaad dat je een bepalende rol krijgt in het team. Daarbij is het natuurlijk mooi dat je in het eerste seizoen bij zo’n grote club al een paar keer de aanvoerdersband mag dragen. Maar er zijn meer spelers die dat doen. Mooie voorbeelden zijn denk ik Anthony Bentem, Mike Ruijter en Maarten Woudenberg. Die nemen de jongens altijd wel op sleeptouw.

Voordat je bij Quick Boys kwam speelde je voor AZ, heb je ambities om ooit nog terug te keren naar het betaalde voetbal of zie je jezelf de komende jaren nog bij Quick Boys voetballen?
Die ambitie heb ik eigenlijk helemaal niet. Ik wil mijn school afmaken en daarbij mooie seizoenen meemaken bij deze club. Als er ooit weer een profclub komt zal ik er altijd over nadenken, maar zoals ik er nu over denk zal ik weigeren. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar mijn doel is toch wel om sowieso een keer kampioen te worden met Quick Boys. Dus tot dat moment blijf ik.

Hoe schat je de kansen van Quick Boys in bij een eventuele nacompetitie?
Die kans acht ik wel groot. De selectie wil het heel graag. Daarbij is er een grote groep die na dit seizoen vertrekt. Je merkt aan die jongens dat die mooi afscheid willen nemen, door de club wat terug te geven. Dus ik denk dat we het gaan halen en dan doorstoten naar de topklasse. Hopelijk kan ik daar zelf nog een steentje aan bijdragen.

Er is al veel bekend over volgend seizoen, er komt een nieuwe trainer en er is een aantal spelers vastgelegd. Hoe kijk je uit naar volgend jaar?
Ik heb altijd zin in het volgende seizoen, maar nu helemaal. Doordat ik er zo lang uit heb gelegen voelt het voor mij toch als een verloren jaar. En door de komst van een nieuwe trainer begint iedereen op nul. Er zal dus hard getraind worden, en veel concurrentie zijn. Dat zal alleen maar ten goede zijn van het team.

Wat doe je precies in het dagelijks leven?
Ik volg de studie Human Resource Management op de Hogeschool van Amsterdam. Overdag zit ik op of aan school, en in de avond kom ik naar de club om te trainen. Mijn studie duurt nog 2 jaar dus zo zal mijn leven er ook nog wel even uit blijven zien. Dus ik hoop dat ik na volgend seizoen mijn contract mag verlengen zodat ik in het blauw en wit van Quick boys mag blijven voetballen.

Geef een antwoord