Voorbeschouwing RVVH – Quick Boys

Na de belangrijke driepunter in de verre uitbeurt tegen Kloetinge (4-3) speelt Quick Boys aanstaande zaterdag opnieuw op verplaatsing. De blauwwitten zijn aankomend weekeinde te gast bij RVVH, de kersverse winnaar van de tweede periodetitel. Een nieuwe overwinning zal de formatie van trainer Ted Verdonkschot weer een stap dichter bij het veiligstellen van de tweede plaats brengen.
Het duel tussen RVVH en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B. Augustin. De inwoner van Haarlem fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging organiseert weer een busreis naar deze uitwedstrijd. De bus vertrekt om 12:45 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Klik HIER voor meer informatie over het georganiseerd busvervoer naar Ridderkerk.

Algemeen
Op 10 augustus 1918 is de Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules opgericht. De club van voorzitter Mario Papavoine werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Ridderkerk. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door het trainerstrio Cor Lems, Yurtcan Kayis en Giovanni Franken. Met elf competitietreffers is Benjamin Martha, ex-Quick Boys, de clubtopscorer van RVVH. Dat is overigens 35% van de totale productie van de Ridderkerkers die met 31 doelpunten niet heel erg productief zijn. Met 24 tegentreffers begint RVVH na Quick Boys en Katwijk over de minst gepasseerde defensies van de club uit de Hoofdklasse B.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde RVVH met 47 punten uit 26 duels op de tweede plaats in de Hoofdklasse B achter kampioen Hoek. Ook in de twee seizoenen daarvoor eindigden de Ridderkerkers in de top 5 van het klassement. Met 37 punten uit 22 duels bezet RVVH momenteel de vierde plaats in de Hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag gingen de Ridderkerkers met 0-3 onderuit in het uitduel met Spijkenisse, de lijstaanvoerder van de derde periode.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden RVVH en Quick Boys negen keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen vijf onderlinge wedstrijden, de Ridderkerkers trokken twee keer aan het langste eind en twee duels eindigden onbeslist. In de eerste seizoenshelft eindigde de heenwedstrijd tussen beide teams in een gelijkspel. Na een doelpuntloos eerste bedrijf opende invaller Jeroen Ketting twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de score. De thuisploeg kon echter slechts enkele momenten genieten van de voorsprong. Damiën Vereecken gooide namens RVVH roet in het spreekwoordelijke eten in de slotfase van de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Stand van zaken
De technische staf van Quick Boys mist in het duel met de Ridderkerkers de langdurig uitgeschakelde Gerard Aafjes en Philippe den Hartog. Verder is ook Milan Hoek nog niet inzetbaar. Het meespelen van Jaap van Duijn is onzeker. Bij RVVH ontbreken keeper Jeroen Kloosterman, rechtsback Roy Weber en aanvoerder Robert Kooiman wegens schorsingen. Ook trainer Cor Lems zal op de tribune moeten plaatsnemen na zijn rode kaart tegen Spijkenisse.  

Rondje langs de velden
Op de 23e speeldag staat het duel tussen Katwijk en FC Rijnvogels op het programma. Enkele kilometers noordelijker is Kloetinge te gast bij Noordwijk. Rode lantaarndrager FC ’s-Gravenzande is te gast bij ASWH, terwijl Zwaluwen en Smitshoek tegenover elkaar staan. SHO kruist de degens met Spijkenisse en XerxesDZB gaat op bezoek bij Ter Leede.

Geef een antwoord