Even voorstellen: Peter Messemaker

De websiteredactie nam de nieuwe keeper onder vuur tijdens een interview
Zoals bekend speelt Peter Messemaker met ingang van volgend seizoen bij Quick Boys. De keeper komt over van IJsselmeervogels. De redactie van de website stelde Messemaker een aantal gerichte vragen, zodat de lezers de sympathieke sluitpost alvast kunnen leren kennen.

Wie is Peter Messemaker? Wat is zijn burgerlijke staat? Waar komt hij vandaan? Wat doet hij in het dagelijks leven? Kortom: vertel eens iets over jezelf.
“Peter Messemaker is zevenentwintig jaar en woont samen met zijn vrouw Jolanda en dochter Evi in Katwijk. Ik werk bij een bloemenexportbedrijf op de bloemenveiling in Rijnsburg. Dit bedrijf is van mijn vader. Wij richten ons voornamelijk op de Duitse markt.
Mijn grootste passie is voetbal. Daarnaast vind ik tennis een leuke sport en squash ik ook graag. En als het even kan, ga ik fitnessen.”

Je bent begonnen bij v.v. Oegstgeest en hebt nooit gespeeld voor een Katwijkse club. Waarom eigenlijk niet?
“Mijn vader heeft een blauw-wit hart en wilde zijn zonen niets liever dan bij Quick Boys laten voetballen. Toen mijn broers Arjan en Nico en ik wilden gaan voetballen, bestond bij Quick Boys een wachtlijst voor nieuwe leden. Wij waren echter ongeduldig en stonden te trappelen om te beginnen. Maar een echte Quick Boyzer stuurt zijn kinderen natuurlijk niet naar “De Krom”. Daarom zijn wij via een omweg terechtgekomen bij voetbalvereniging Oegstgeest. Daar heb ik uiteindelijk achttien jaar gevoetbald. Op mijn vijftiende maakte ik mijn debuut in het eerste elftal. Ik heb vijf jaar als eerste keeper onder de lat gestaan op sportpark “De Voscuyl”. Vervolgens hing v.v. Noordwijk aan de lijn. Daar kende ik drie succesvolle seizoenen. Vorig seizoen werd ik benaderd door IJsselmeervogels. Quick Boys wordt dus mijn vierde club.”

Door IJsselmeervogels werd jij gehaald als eerste keeper. Toch ben je in de loop van de eerste seizoenshelft op de bank beland. Wat ging er fout?
“Ik was inderdaad als eerste doelman gehaald, maar natuurlijk moest ik mij nog wel bewijzen. De voorbereiding verliep voor mij rommelig vanwege de geboorte van onze dochter Evi en een lichte blessure. Toch won ik de concurrentiestrijd met Martijn Middelbeek en begon ik het seizoen onder de lat. We schoten uit de startblokken. De eerste zes wedstrijden werden gewonnen en ik keepte goed. Daarna volgde een gelijkspel bij Kozakken Boys en een verliespartij tegen de amateurs van FC Volendam. Tijdens deze laatste wedstrijd was sprake van een collectieve offday van de kant van IJsselmeervogels. Ook ik ging in de fout. De bal schoot onder mij door, met de tweede treffer als gevolg. Dat kan een keer gebeuren, zou je zeggen. Maar trainer Roy Wesseling besloot mij de volgende wedstrijd op de bank te zetten. De uitleg van de trainer liet te wensen over, vond ik. Maar toch ben ik hierdoor niet minder gemotiveerd geraakt, ik ben positief en doelgericht blijven trainen.”

Wat zijn jouw sterke punten en aan welke punten moet je nog wat meer aandacht besteden?
“Ik ben leergierig, dus begin met enkele verbeterpunten. Ik streef erna om mijn medespelers nog beter te kunnen coachen, zodat de organisatie binnen de lijnen wordt geoptimaliseerd. Ook wil ik aan het meevoetballen in de heel kleine ruimtes gaan werken
En dan mijn sterke punten. De meeste hoge ballen zijn voor mij, terwijl ik in 1-tegen-1-situaties ook goed ben. Ik reageer over het algemeen zeer alert op de doellijn en pak de ballen die ik moet pakken.”

Wat weet jij van Quick Boys? Welke bekende spelers tref je volgend seizoen aan?
“Wat ik van Quick Boys weet? Eigenlijk wel heel veel. Ik ken inmiddels heel veel mensen van de club. Familie, vrienden en kennissen lopen rond op “Nieuw Zuid”. Eigenlijk volg ik Quick Boys al vanaf mijn jeugd. Af en toe ging ik samen met mijn vader naar de wedstrijden van het eerste elftal. Sinds ik bevriend ben geraakt met supporters van de club, ben ik de verrichtingen van Quick Boys steeds meer gaan volgen. De meeste spelers ken ik daarom ook wel. Ik kijk er naar uit om met hen samen te mogen werken.”

Wat kan jij aan dit Quick Boys toevoegen?
“Ik hoop heel veel, maar dat zal de toekomst wel uitwijzen. Ik ben een echte teamplayer en een clubmens, dus dat zit wel goed.

Wat wil je met Quick Boys bereiken?
“Er valt natuurlijk heel veel te bereiken. Het belangrijkste is dat de club weer prijzen gaat winnen. Dat hoort bij Quick Boys. Ik denk dat de tijd daarvoor rijp is. Het laatste kampioenschap dateert alweer van 2004. Je merkt aan alles en iedereen dat men toe is aan nieuwe successen. In het verlengde hiervan hoop ik dat de tegenstanders volgend seizoen weer met knikkende knieën naar “Nieuw Zuid” komen. Quick Boys moet op eigen veld weer onoverwinnelijk gaan worden.”

Tot slot: hoeveel punten ga je pakken voor Quick Boys?
“Dat is moeilijk te zeggen, maar reken maar dat ik mijn stinkende best ga doen om zo vaak mogelijk de nul te houden. Ik vermoed dat er volgend seizoen een team staat dat vaak zal gaan scoren. Dat gegeven zal ongetwijfeld al heel veel punten op gaan leveren.
Maar goed, eerst zal ik proberen om het huidige seizoen bij IJsselmeervogels zo goed mogelijk af te sluiten. Rest mij nog te zeggen dat ik al uitkijk naar de eerste training bij Quick Boys en dat ik hoop heel veel wedstrijden voor blauw en wit te mogen keepen. Tot volgend seizoen, we gaan er met z’n allen iets moois van maken!”

 

Geef een antwoord