Verslag Landenteams zaterdag 21 maart

Inclusief het programma van zaterdag 28 maart.
In Madrid was het weer perfect, maar aan de foto’s te zien hebben de mannen van de Landenteams ook geen klagen gehad over het weer.

Hoewel mij de nodige details ontbreken, toch een verslag geschreven.

7 x 7 Competitie
België heeft zaterdag duidelijk gemaakt wie op dit moment het meeste recht heeft op de titel. Opnieuw een wedstrijd gespeeld tegen een nummer 2, en weer als winnaar van het veld gelopen. De Rode Duivels zegevierden met 5-2 van Portugal.

Het is Engeland niet gelukt om de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten. De Engelsen moesten het onderspit delven tegen de Spaanse Armada. De nederlaag was klein maar Spanje won met 3-2. Spanje is nu de nummer 2 op de ranglijst.

Denemarken en Ierland waren aan elkaar gewaagd. Het ontbreekt beide teams echter aan spelers die scoren. Ondanks dit feit, vielen er genoeg goals. Met een gelijke verdeling zodat het een 3-3 eindstand werd. 

4 x 4 competitie
Nederland heeft zich na Finland en Frankrijk, geplaatst voor de winnaars ronde. Zweden werd aan de zegekar gebonden. De Dutchies wonnen met 5-1.

Finland en Frankrijk namen alvast een voorproefje voor de winnaars ronde. Frankrijk won met 14-8 van de Finnen. Door deze overwinning neemt Frankrijk de koppositie over van Finland.

Wales verraste Italië door met veel enthousiasme te voetballen. De Italianen wilde wel maar miste Daniël van der Plas. Die heeft namelijk zijn arm gebroken. Wales won met 5-2 en staat nu samen met Griekenland op een gedeelde 4e plek. De plek die recht geeft op deelname aan de winnaars ronde.

Griekenland heeft net zoveel punten als Wales omdat het won van Oostenrijk. Beide ploegen hadden moeite met scoren. Het Griekse vizier stond iets meer op scherp. Eindstand 2-0.

Programma zaterdag 28 maart:
08:45 uur … Ierland – België
09:30 uur … Engeland – Denemarken
10:15 uur … Spanje – Portugal
11:00 uur … Finland – Zweden
11:00 uur … Frankrijk – Oostenrijk
11:45 uur … Griekenland – Wales
11:45 uur … Italië – Nederland

Zie in de bijlage de uitslagen, standen en topscorerslijsten. 

Zie ook de foto’s gemaakt door Brenda Guijt.

Geef een antwoord