Glitter en Glamour in Spijkerbroek

Een Gala gaat vaak gepaard met een grote balzaal, luxe hapjes en drankjes, galajurken, strakke pakken, stropdassen en vlinderstrikken. Veel glitter en glamour dus. Een spijkerbroekengala hoe ziet dat er nu eigenlijk uit? Heel simpel: vervang de galajurken en pakken voor een spijkerbroek en een (glitter) blouse en de grote balzaal voor een Clubhuis, de rest houd je hetzelfde en je hebt een spijkerbroeken gala. Glitter en glamour in spijkerstof, zeg maar.

Vrijdag 9 september stond voor de tweede maal in de historie het Quick Boys spijkerbroekengala op het programma. Na het succes van de allereerste editie in 2019 kon de tweede editie niet uitblijven. Door bekende omstandigheden weliswaar een aantal jaar verlaat, maar dit mocht en kon de pret niet drukken.

Terwijl een zware regenbui losbarstte boven nieuw Zuid probeerden de gasten zo snel mogelijk binnen te komen. Daar werden ze onthaald een mooie Cava en de gebakjes uit de zee van de De Oesterparel, de oestersteker die net zoals op Quick Boys Culinair zijn kusten vertoonde. Vooral een oester met gember en een schuim van gin was een aanrader. Een opmaat naar een lange en mooie avond.

Tout culinair Katwijk was weer aangetreden om een schitterend menu samen te stellen, zo wisten: Het Wapen van Kattuk, Brasserie Havenkwartier, Grill-bar Ruig, keurslager Vooys, Bakker van Maanen, Roots Fish Smokery & Boschy paling een schitterend menu samen te stellen dat sterrenwaardig was. 

De gasten werden verrast met:

Gang 1: Sashimi van gerookte zalm, Sushi, Wakame, Notenchips en limoengel
Gang 2: Lichtgebonden palingsoep met brioche
Gang 3: Steak tartaar met borage, uit, ei en fleuron
Gang 4: Sukade met risotto en jus van rode port
Gang 5: Miljonairs biscuit, gevuldekoeken ijs met pecannoten, caramelsaus, crumble en atsina

Een menu om U tegen te zeggen en dat alles begeleid door de mooie wijnen van Hollander in wijnen. Persoonlijke favoriet van de schrijver, De witte Cotes du Rhone van Le Plan Vermeersch. Maar ook de andere keuzes waren van grote klasse, iets wat je Arjan wel kan toevertrouwen.

 Tussen de gerechten door was er vertier van DJ Hans met Mike Hendrickx op percussie die met de bekende meezingers en hun stevige beats de zaal in de loop van de avond lekker aan het bewegen kreeg. Iedereen, die zich te goed gedaan had aan de lekkere hapjes en drankjes, kon de calorieën er direct weer afdansen.

Als klapstuk werd er nog een veiling/loterij gehouden met prijzen zoals een wedstrijd naar Tottenham Hotspurs, een 2-persoons elektrisch bed en een fiets. Er werd zeer enthousiast geboden en mee-geloot naar de mooie prijzen. Met een totale opbrengst van € 33.500 was ook de veiling/loterij weer een groot succes. 

Wederom een Topavond dit jaar op de club waar feest en saamhorigheid minstens zo belangrijk zijn als het voetbal!

Via deze weg willen we alle vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze avond hartelijk danken. Speciale dank gaat uit naar de sponsors van de prijzen en naar de cateraars die deze avond weer tot een culinair topspektakel hebben weten te brengen

Nog even nagenieten? Hierbij de links naar de foto’s en de Reportage van QBTV van deze avond.