Quick Boys moet meerdere erkennen in vv Katwijk

In de derby tegen vv Katwijk kwam Quick Boys er niet aan te pas. Direct na de aftrap lieten de gasten blijken dat voor hen slechts de zege in deze wedstrijd telde. Vanaf acquit stond Quick Boys onder druk. Ahmed el Azzouti leek al snel in scoringspositie te komen, maar zag zijn inzet gekeerd. Aan de andere kant probeerde Ravelino Junte direct daarop volgend het voor Quick Boys met een afstandsschot dat over het doel zeilde.

vv Katwijk had al snel door dat via de rechterflank de opbouw soepel verliep. Daar kwam dan ook de voorzet vandaan waaruit Robbert Susan werd gevonden die koppend doelman Paul van der Helm het nakijken gaf. De gasten zetten vroeg druk waardoor Quick Boys problemen had met de opbouw waardoor de voorwaartsen niet werden bereikt en vv Katwijk geen moment in de problemen kwam. Bovendien werden de duels door de spelers van vv Katwijk feller aangegaan waardoor zij die duels in het algemeen in hun voordeel konden beslechten.

Na amper een kwartier spelen werden de problemen van Quick Boys verder vergroot. Weer was er sprake van een aanval via de rechterflank waaruit de bal in het centrum werd geplaatst. De blauwwitte defensie kon die bal niet wegwerken. Killian van Mil werd teveel ruimte geboden en wist daarvan volop te profiteren, de voorsprong te verdubbelen en de blauwwitte problemen verder te vergroten.

Quick Boys bleef tobben zonder het de tegenstander lastig te maken. Halverwege de eerste helft kwam vv Katwijk weer tot scoren. Weer was Quick Boys defensief in de problemen geraakt, weer werd geen oplossing gevonden en kon Ahmed el Azzouti profiteren. Na amper een kwart van de wedstrijd te hebben gespeeld keek Quick Boys aan tegen een onmogelijke situatie om het tij in de wedstrijd alsnog te keren. Daarbij bleef de opbouw problematisch, teveel werd de lange bal naar voren gespeeld in de hoop om daar een blauwwitte medespeler te vinden. De defensie van vv Katwijk kwam in ieder geval niet in de problemen.

Voorlopig nam vv Katwijk even gas terug, al wist Quick Boys daar niet van te profiteren. Met nog tien minuten te spelen leek Killian van Mil dicht bij de 0 – 4. Quick Boys ontsnapte aan een grotere achterstand toen de bal via onderkant lat terug het veld in kwam. Tot de rust kwamen beide tegenstanders niet meer tot scoren. In de eerste helft was Quick Boys de mindere van vv Katwijk gebleken en had geen antwoord op de spelopvatting van de gasten.

Quick Boys liet aan aantal spelers achter in de kleedkamer. Nick Runderkamp, Mohammad Mahmoed en Chima Bosman werden gebracht voor Jim Beers, Jeffrey Ket en Nadir Achahbar. Met die gewijzigde samenstelling waarin later ook nog Levi van Duijn werd gebracht voor Dyllandro Panka en tenslotte Tommy Bekooij voor Raveline Junte, moest Quick Boys trachten het tij te keren en terug te komen in de wedstrijd.

vv Katwijk was minder dominant dan in de eerste helft, een houding die de gasten zich konden permitteren. Het had er alle schijn van dat slechts een mirakel hen nog van de overwinning zou kunnen afhouden. Achteroverleunend kon vv Katwijk wachten op de fouten van Quick Boys om die dan af te straffen.

Na tien minuten spelen leek Quick Boys in kansrijke positie te komen, de voorzet werd weggewerkt ten koste van een hoekschop die zonder gevolgen voor vv Katwijk bleef. In de loop van de wedstrijd gingen beide teams nog op zoek naar een doelpunt. Met nog tien minuten op de klok produceerde Danny van den Meiracker op aangeven van Tommy Bekooij een doelpoging die over het doel zeilde. Een paar minuten later was het wel raak voor de blauwwitten toen Youssef el Kachati eindelijk het doel vond. Een paar tellen later leek invaller Levi van Duijn op aangeven van El Kachati de marge verder te verkleinen. Het schot van Van Duijn miste kracht om doelman Van Leeuwen in de problemen te brengen. Ook in de extra tijd bleven doelpunten uit.

Foto’s: Pro Shots