Goed spelend QB onder-14 verliest van ADO

Woensdag 5 oktober vertrok Quick Boys-onder 14 jaar met twee busjes naar het volledig vernieuwde sportpark van ADO Den Haag aan het Zuiderpark. We speelden tegen ADO Den Haag-onder 13 jaar, dat samen met Sparta en Feyenoord bovenaan staat in de hoogste jeugddivisie van die leeftijdcategorie.

Het eerste kwartier van de wedstrijd wisten we niet wat ons overkwam, dit niveau hebben we nog nooit eerder getroffen in de reguliere competitie. Razendsnel en enorm fel gaven ze ons geen kans om te voetballen. Maar na een kwartier raakten we er steeds meer aan gewend en kwamen we er ook een paar keer goed door.

Na 20 minuten kwamen we met 1-0 achter na een op snelheid uitgevoerde aanval van ADO.Kort daarna schoot Jeroen op de paal, na een prachtige een-twee met Bart. Vlak voor rust gaf Jouke een prachtige pass op Bart die alleen op de keeper afging en met veel overzicht de vrijstaande Jeroen aanspeelde, die de 1-1 op het bord bracht.

In de tweede helft gaf ADO nog extra gas, waardoor we er steeds moeilijker uitkwamen. Zij maakten nog twee mooie doelpunten, waar wij helaas niet verder kwamen dat twee ballen op de lat.

Kortom: een zeer nuttige oefenwedstrijd waarbij een compliment moet uitgaan naar onze ploeg vanwege de tomeloze inzet. We kwamen tekort in handelingssnelheid en duelkracht, maar beide aspecten zijn gelukkig trainbaar.

Over twee weken spelen we met deze heerlijke ploeg thuis om 17.00 uur tegen Turf City Football Club onder-14 uit Singapore, de kampioen van hun land met spelers van vier verschillende nationaliteiten.
Dat wordt dus weer een prachtige ervaring en goed leermoment voor onze jongens.

ADO_QB_onder_14_2

Geef een antwoord