Voorbeschouwing ODIN’59 – Quick Boys

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys de uitwedstrijd tegen ODIN’59. De blauwwitten zijn er alles aan gelegen zich in Noord-Holland te revancheren voor de schlemielige nederlaag van afgelopen zaterdag tegen FC Rijnvogels. Ook de Heemskerkers zijn uit op eerherstel na twee achtereenvolgende nederlagen.
De wedstrijd tussen ODIN’59 en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B. Huizinga. De inwoner van Leeuwarden fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze wedstrijd. Reis mee naar Heemskerk en steun Quick Boys in het uitduel met ODIN’59!

Algemeen
Ons Doel Is Nuttig werd opgericht op 17 december 1959. De geelhemden spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Assumburg aan de Hoflaan in Heemskerk. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. De club groeit gestaag en telt circa negenhonderd leden. Het eerste elftal wordt getraind door Richard Plug. Onder zijn leiding werd ODIN’59 vorig seizoen kampioen van de Hoofdklasse A met de promotie naar de Derde Divisie tot gevolg.

Mutaties
De Heemskerkers versterkten zich gedurende de zomerstop met Lars Boekel (AFC’34), Nick Burger (AFC’34), Jerrold van Eeckhout (Zwaluwen’30), Nigel Hardenberg (OFC), Jeffrey Klijbroek (ADO’20), Frits Kramer (DEM), Erik Lensen (DEM), Denzel Meijer (AFC’34), Mike van Vliet (DEM), Thom de Vries (Quick Boys), Mart Willemse (Stormvogels) en Bryan Zwart (Almere City FC).

Onderlinge resultaten
Quick Boys en ODIN’59 stonden in het verleden pas acht keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen slechts twee wedstrijden en moesten vier nederlagen incasseren. Beide overwinningen werden behaald in Heemskerk. In het seizoen 2011-2012 wonnen de Katwijkers met 3-1 in Noord-Holland. Twee jaar later werd een 1-2 zege geboekt op de Heemskerkers. Op Nieuw Zuid won Quick Boys derhalve nog nooit van ODIN’59.

Stand van zaken
Met zestien punten uit negen duels bezet ODIN’59 momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. Op eigen veld wonnen de geelhemden van FC Rijnvogels (4-1), IJsselmeervogels (2-0) en Jong FC Groningen (3-0). Alleen het thuisduel met Jong FC Volendam (1-2) leverde geen punten op. Afgelopen weekeinde ging ODIN’59 met 3-0 onderuit op bezoek bij koploper FC Lisse. Eelke de Graaf en Jeffrey Klijbroek zijn de clubtopscorers van de Heemskerkers. Beide spelers treffen tot nu toe drie keer doel.

Het scoutingsrapport
Barry van Dijk, bezig aan zijn veertiende (!) seizoen bij ODIN’59, is nog altijd de sluitpost van de geelhemden. Jordi Tiktak is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger en de omgeschoolde Denzel Meijer baart opzien in de laatste linie van de Heemskerkers. Op het middenveld zijn Jim Hulleman en Jeffrey Klijbroek vaste waarden. Thom de Vries, vorig seizoen nog actief op Nieuw Zuid, vormt een gevaarlijk duo met de lange en kopsterke Eelke de Graaf.

Kijkje in eigen keuken
De ziekenboeg van de blauwwitten loopt langzaam leeg. Martijn de Zwart en Jason Oost hebben de training hervat. Delano a Cohen, die de afgelopen weken ritme heeft opgedaan met het tweede elftal, is weer helemaal terug na zijn vervelende kuitblessure. Het meespelen van de geblesseerde Jim Gillissen en Yuri Guijt is uitgesloten.

Rondje langs de velden
Op de tiende speeldag in de Derde Divisie is het overige programma als volgt:
Capelle – DVS’33 Ermelo
FC Rijnvogels – FC Lisse
Harkemase Boys – ASWH
Huizen – Jong FC Groningen
Rijnsburgse Boys – SteDoCo
Scheveningen – IJsselmeervogels
VVOG – Jong FC Volendam
Jong Almere City FC – ONS Boso Sneek

Geef een reactie