Guus Offerhaus eerste versterking voor volgend seizoen

Met ingang van het seizoen 2023-2024 zal Guus Offerhaus de clubkleuren van K.v.v. Quick Boys verdedigen. De 21-jarige verdediger annex middenvelder, momenteel actief bij competitiegenoot Koninklijke HFC uit Haarlem, heeft op sportpark Nieuw Zuid overeenstemming bereikt over een eenjarig contract.

Offerhaus speelde bij Hollandia toen hij werd gescout door de profs van SC Heerenveen. In totaal speelde de rechtspoot vier seizoenen in Friesland, voordat Offerhaus via het beloftenteam van FC Emmen afgelopen zomer bij Koninklijke HFC neerstreek. In het elftal van trainer Gertjan Tamerus is de inwoner van Midwoud een vaste waarde en heeft hij nog geen minuut hoeven missen.

,,Wij zijn blij dat we met Guus een veelzijdige speler hebben kunnen aantrekken, die zowel als centrale verdediger en op het middenveld uit de voeten kan,” aldus Gert Pluimgraaff. Het bestuurslid Selectievoetbal ziet bovendien heel veel potentie in zijn eerste aanwinst voor het komende seizoen. ,,Het is een jonge speler die bereid is om in zichzelf te investeren. Guus wil zich verder ontwikkelen als speler. Wij denken dat hij ook als persoon heel goed past bij onze club.”

,,Het eerste contact ontstond vlak na het competitieduel tussen Koninklijke HFC en Quick Boys. Gert Pluimgraaff belde mij op met de vraag of ik openstond voor een gesprek,” blikt Offerhaus terug. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar ik denk dat ik uiteindelijk de juiste keuze gemaakt heb. Quick Boys heeft mij met name als centrale verdediger aan het werk gezien in een 5-3-2-systeem, maar zij zien mij eerder in een controlerende rol op het middenveld. Dat is ook mijn favoriete positie. Daar kom ik het beste tot mijn recht. Ik ben een speler die heel comfortabel aan de bal is, rust in zijn spel heeft en oog heeft voor de ruimtes op het veld.”

Op 4 oktober jongstleden maakte Offerhaus zonder het te beseffen dus kennis met zijn toekomstige club. ,,De wedstrijd was in Haarlem, maar het leek alsof we een uitwedstrijd speelden. De fans van Quick Boys waren overduidelijk in de meerderheid. De ambiance was fantastisch. Dan zie je hoe groot de club is. Ook tijdens de gesprekken op Nieuw Zuid heb ik een goed beeld kunnen krijgen van de accommodatie. Het ziet er allemaal top uit. Dat past ook heel goed bij een grote amateurclub die in de top van de Tweede Divisie hoort te spelen.”

De Noord-Hollander is bezig aan zijn eerste seizoen in de Tweede Divisie. Een ander type voetbal dan dat hij gewend is te spelen. ,,Hier wordt door de clubs toch net iets vaker de lange bal gehanteerd. In de beloftencompetitie ligt de nadruk meer op het positiespel. Men wil alles zoveel als mogelijk voetballend oplossen. Het tweede verschil is dat het in de Jack’s League voornamelijk draait om de punten. Het resultaat is heilig, terwijl bij de beloften het opleiden van de spelers centraal staat. Ik denk dat de eigenschappen van de Tweede Divisie mij helpen in mijn ontwikkeling als speler. Mijn persoonlijke ambitie is nog altijd om mezelf via de Jack’s League weer in de kijker te spelen van het betaalde voetbal. Het spelen bij Quick Boys is een heel mooi podium om te laten zien wat ik in huis heb,” besluit de vierdejaars HBO-student Business Innovation die verder techniektraining geeft op een voetbalschool nabij zijn woonplaats.

Langs deze weg wordt Guus Offerhaus van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem heel veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.