Quick Boys delft onderspit tegen AFC

Quick Boys kreeg in deze wedstrijdronde koploper AFC op bezoek. In de loop van de eerste helft kwamen de blauwwitten op voorsprong, die verder niet kon worden uitgebreid. In de loop van de tweede helft stelde AFC orde op zaken om vervolgens de wedstrijd met een 1 – 3 overwinning af te sluiten.

Beide tegenstanders namen uitgebreid de tijd elkaar af te tasten. AFC had weliswaar een licht veldoverwicht maar wist daar voor geen voordeel uit te putten. Na ruim een kwartier leek Ravelino Junte gevaarlijk te worden. Hij ging neer in het strafschopgebied, maar zag zijn claim voor een strafschop niet gehonoreerd. Quick Boys was op zoek naar de voorsprong en drong aan bij AFC in deze fase van de wedstrijd. Danny van den Meiracker kon Ravelino Junte in stelling brengen, Junte wist niet te profiteren. Het offensiefje van Quick Boys ebde weg.

Met nog een kwartier te gaan liet AFC zich gelden. Eerst kon Guus van Weerdenburg een doelpoging wagen waarbij doelman Paul van der Helm alles uit de kast moest halen om zijn doel schoon te houden. Daarna bewees Van der Helm zijn waarde door zich meester te maken van een van richting veranderd schot van Melvin Platje. AFC bleef aandringen. Een paar minuten later leek Raily Ignatio de score te openen, de doelpaal bracht uitkomst voor Quick Boys. Uit de rebound leek Cody Klaver een opgelegde kans te krijgen de score alsnog te openen. Klaver’s doelpoging ging hoog over.

Amper ontsnapt aan een achterstand kwam Quick Boys op voorsprong. Uit een aanval werd Danny van den Meiracker gevonden die de bal onhoudbaar voor doelman Gijs van Zetten in de hoek plaatste. Quick Boys had de smaak te pakken en ging in de resterende tijd van de eerste helft op zoek naar meer. Daarbij moesten de blauwwitten wel alert blijven bij de uitvallen van AFC. Tot de rust bleef de tussenstand ongewijzigd.

Na de thee kwamen beide teams in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. AFC ging direct op zoek naar de gelijkmaker, al was het Quick Boys dat na ruim tien minuten het dichtst bij een doelpunt was toen Youssef el Kachati op de rechterflank een actie maakte waaruit Danny van den Meiracker werd gevonden. De laatste moest in doelman Van Zetten zijn meerdere erkennen, ook uit de rebound werd niet gescoord. Een paar minuten gaf Tyrone Owusu zijn tegenstander het nakijken en kon op doelman van Zetten afgaan. Owusu’s doelpoging was geen probleem voor Van Zetten.

Bijna halverwege wist AFC de schade te herstellen. Splinter de Mooij, de hele wedstrijd al nadrukkelijk aanwezig, wist te profiteren van de geboden ruimte. Kort daarvoor leek AFC al gevaarlijk te kunnen worden uit een vrije schop net buiten het strafschopgebied na een overtreding op Cody Klaver. Die vrije schop leverde niet meer op dan een hoekschop die ook zonder resultaat bleef. De gelijkmaker motiveerde AFC om op zoek te gaan naar meer. Met nog een kwartier op de klok kwam AFC op voorsprong door een doelpunt van Melvin Platje. Buitenspel of niet, de rollen waren nu omgedraaid. Quick Boys moest in de achtervolging om alsnog tenminste een punt uit deze wedstrijd te halen.

Beide coaches hadden intussen de nodige wissels gebracht. Voor Quick Boys probeerde invaller Nick Runderkamp nog om doelman Van Zetten met een lob van afstand te verrassen. Het schot belandde over het doel. In de dezelfde wedstrijdfase kreeg Splinter de Mooij nog eens een scoringsmogelijkheid. Doelman Van der Helm tikte die doelpoging over de lat. Toch moest Van der Helm even later de bal alsnog uit het net vissen. Invaller Matthijs Jesse had de uitslag op 1 – 3 bepaald.