Henrieke Vooijs-van Rijn kandidaat-bestuurslid Quick Boys

Onlangs werd bekend dat Henrieke Vooijs-van Rijn tijdens de voorjaars-ALV wordt voorgedragen als bestuurslid. Mochten de leden de benoeming van Henrieke steunen, dan zal zij zich bezig onder meer bezig gaan houden met de nieuwe portefeuille vrouwenvoetbal. Momenteel is het vrouwenvoetbal nog onderdeel van het recreatievoetbal, waar Willem Schuitemaker verantwoordelijk voor is. Henrieke vertelt over haar plannen als bestuurslid.

“Begin maart werd ik voor het eerst gebeld door voorzitter Bart van Kruistum. Hij vertelde mij over zijn plannen en vroeg of ik plaats wilde nemen in het bestuur, met als portefeuille vrouwenvoetbal. Dat was voor mij een leuke en aangename verrassing. Ik had al goed contact met Willem Schuitemaker over zaken rondom het vrouwenvoetbal binnen Quick Boys, maar vanuit zijn functie hield hij zich met meer bezig dan alleen het vrouwenvoetbal. Het is fijn dat de vereniging nu ook vanuit het bestuur de slag wil maken om het vrouwenvoetbal verder op de kaart te zetten. In zijn column begin deze maand gaf Bart al aan dat hij meer vrouwen wil binnen de vereniging en het bestuur. Dit moet meer gelijk getrokken worden, wat ook naar voren kwam uit een ontwikkelingsprogramma dat wij vorig jaar met de KNVB hebben gedraaid.

Mocht ik straks benoemd worden, zullen we nog specifiek bespreken hoe mijn rol eruit komt te zien. Maar we hebben sowieso nog een flinke slag te maken met het vrouwenvoetbal, vooral qua niveau en qua middelen om dit niveau te kunnen bereiken. We gaan nu langzamerhand al meer selecteren op jongere leeftijd en willen het selectievoetbal binnen de vrouwentak gefaseerd doorvoeren. Daarnaast spelen vanaf de jongste jeugd al meiden mee in de Landenteams. We zien hier ook een groei in. De meest talentvolle meiden zullen in de selectieteams met de jongens blijven spelen als ze dit niveau aankunnen. Tot en met de JO11 gaan alle meiden gemengd met de jongens spelen. Dit zullen we gefaseerd gaan doen: komend seizoen beginnen we hier in de JO8 mee. Zo proberen we de speelsters uit te dagen en een betere basis mee te geven, opdat we ook binnen de vrouwenafdeling sterke selectieteams kunnen vormen. Nu vertrekken nog te veel goede meiden naar andere clubs, omdat we hen verder weinig konden bieden. Tot slot proberen we om uiteindelijk met gecertificeerde trainers te gaan werken voor de vrouwen en hoogste meidenselectieteams, zodat we ook in de training en begeleiding nieuwe stappen kunnen zetten.

Voor mijzelf worden het in de nieuwe rol wel drukkere tijden, al staan mijn zaterdagen nu al veel in het teken van voetbal door mijn rol in het jeugdbestuur en als trainster van de MO11-3. Ik zal bij de Vrouwen 1 meekijken en horen wat daar speelt, net als bij de jeugdteams. Zichtbaarheid is heel belangrijk, zo krijg ik mee wat er leeft onder de vrouwen en meiden. Maar als het kan zal ik zeker wedstrijden van de Heren 1 blijven meepakken, dat deed ik al graag. We moeten afwachten wat de coronacrisis uiteindelijk gaat betekenen voor de club, maar ik hoop zo snel mogelijk met frisse moed aan het nieuwe seizoen te beginnen!”

Geef een antwoord