Update vanuit de jeugdopleiding

“Het coronavirus heeft de wereld in haar macht. Wie had dat begin maart gedacht? Dat we niet meer zomaar naar buiten kunnen en dat we vooral afstand moeten houden van elkaar. Daar waar we zo graag dichtbij zijn en op de velden onze teams willen zien schitteren. Maar het is even niet anders. En laten we eerlijk zijn: het doet er nu ook niet toe. Dit virus moet nu worden overwonnen, zodat we weer verder kunnen met het normale leven. En natuurlijk hopen we in deze strijd zo min mogelijk dierbaren te verliezen. Het voetbal is even naar achteren geschoven en voor dit seizoen voorbij.

Toch neem ik u graag mee terug naar het seizoen 2019-2020. Het was tot maart een mooi seizoen, waarin we een aantal hoogtepunten hebben mogen beleven. Zo wist onze JO19-1 de eerste periode in de wacht te slepen. De JO15-1 speelde in de eerste divisie, waarin menig betaald voetbalteam werd verslagen. Ook in de (grote) beker deden ze het uitstekend. Helaas werd in de achtste finale nipt verloren van eredivisionist AZ. De JO17-2 wist te zich te kwalificeren voor promotie naar de hoofdklasse en de JO17-1 was de beste in de tweede periode. En natuurlijk hebben we ook mooie wedstrijden gezien van de JO19-2, JO14-1 en de JO13-teams. Tot slot doet de jongste jeugd het ook uitstekend: van de JO8 tot en met de JO11 zien we onze talenten mooie ontwikkelingen doormaken met enthousiaste trainers. Het is goed om te zien dat oud-spelers hier ook een rol in spelen.

Op clubniveau bereikten we als opleiding eveneens een mijlpaal. Begin maart ontvingen we uit handen van de KNVB het certificaat voor Regionale Opleiding. Een officiële status waar we trots op mogen zijn. Binnen het Technische Hart is er bergen werk verzet om dit predicaat in de wacht te slepen. Maar ook de rest van de club was betrokken: via werkgroepen met (oud-)spelers, de technische commissie, trainers en werkgroepen hebben we onze opleiding weer op de kaart gezet. Een van de resultaten is onze herijkte speelwijze. Vanuit ons DNA hebben we deze opnieuw bekeken en beschreven. Dit seizoen zijn de trainers en teams gestart om deze speelwijze door te voeren. Het doel is om spelers nog beter op te leiden, zodat we in de toekomst onze jongens in het eerste zien voetballen.

De afgelopen periode stond vooral in het teken van volgend seizoen. Er wordt gestart met een Onder 23-competitie, waar wij hopen op het hoogste niveau mee te kunnen doen. Ook zullen we starten met een JO16-1 en JO18-1. Hiervoor zullen dan ook de nieuwe groepen worden samengesteld en trainers worden aangesteld. Gelukkig zijn we hier al ver mee gevorderd. Qua indeling hopen we dan ook dat we in de hoogst mogelijke competities kunnen gaan spelen. Door de prestaties van de JO19-1 en JO17-1 hopen we daarnaast terug te keren in de tweede divisie. Op dat niveau willen we ook met de andere teams spelen. Met als uitschieter de JO15-1: zij zullen waarschijnlijk weer in de eerste divisie terecht komen.

Voor nu gebeurt er veel online, zoals voor de meesten in Nederland. Een nieuwe manier van samenwerken en een nieuwe manier van samenleven. Al hopen we dat de 1,5 meter niet voor al te lange tijd zal gelden, want dat maakt voetballen toch wat lastiger. Ik hoop dat iedereen deze periode goed doorkomt in goede gezondheid, dat onze spelers manieren vinden om fit te blijven en dat we elkaar snel weer mogen treffen op Nieuw Zuid!

Namens het Technische Hart en de coördinatoren,

Jerry Ubink
Hoofd Opleidingen Quick Boys

Geef een antwoord