Hoogstaand Jeugdtoernooi op Nieuw Zuid

Tweede paasdag werd het Internationaal JO17&JO16 Jeugdtoernooi afgewerkt op sportpark Nieuw Zuid. Met de deelname van 24 teams uitkomende op hoog divisieniveau, zoals Koninklijke HFC, Be Quick 1887, B.V.V. Barendrecht. Zelf een eerste internationale gast, K.F.C. Turnhout, vonden we terug in het toernooischema. Het beloofde een opwindend evenement te worden met een affiche om je vingers bij af te likken.

Nadat alle teams op de tribune voor de groepsfoto waren gefotografeerd (die ze aan het einde van de dag als aandenken mee naar huis kregen), werd het toernooi om 9:30 uur afgetrapt. De hoge verwachtingen werden direct waargemaakt en mooie en spannende wedstrijden volgden elkaar snel op. Er werd op het scherpst van de snede gevoetbald, met hier en daar het soms een beetje over het randje, maar het scheidsrechterskorps was ook van hoog niveau en had alles goed onder controle.

Dat het een mooi gebalanceerd toernooi was met gelijkwaardige teams, bleek wel uit de uitslagen… geen monsterscores, maar voornamelijk wedstrijden die met 1 à 2 doelpunten verschil werden gewonnen.

Halverwege de dag werden de spelers verwacht in de Businessclub voor een heerlijke sportlunch. In groepen van 150 man werd er pasta geserveerd en aan niets ontbrak het. Dit alles om de spelers van de broodnodige brandstof te voorzien, zodat ze na de pauze ook weer konden presteren.

Voor het toegestroomde publiek was uiteraard het clubhuis geopend, waar de keuken en de bar overuren draaiden. Ook de kibbeling en lekkerbekjes uit viskar vonden zoals gewoonlijk gretig aftrek.

Aan het einde van de dag stonden Quick Boys en Koninklijke H.F.C. in de O16 categorie tegenover elkaar in de finale, die uiteraard op het hoofdveld werd gespeeld. Uiteindelijk trokken onze blauwwitten aan het langste eind met een 1-0 overwinning.

In de O17 categorie stond opnieuw Koninklijke HFC in de finale, dit keer tegenover streekgenoot BVC Bloemendaal, een soort derby dus. Het was een gelijkopgaande wedstrijd die ook in een gelijke stand eindigde, waardoor penalty’s de winnaar moesten bepalen. Deze werden net even beter genomen door de jongens van de Koninklijke en zo sleepten zij de winst in de O17 categorie in de wacht.

Voorzitter Bart van Kruistum en stadion speaker Jan Guyt onlijstte de prijsuitreiking en nadat de bekers uitgereikt waren kon iedereen weer moe maar voldaan huiswaarts keren.

Via deze weg wil de organisatie alle sponsors en iedereen die zich heeft ingezet om dit toernooi tot een succes te maken hartelijk bedanken. Van het barpersoneel tot aan de schoonmakers die op dit moment het sportpark nog aan het schoonmaken zijn. Zonder de inzet van al die vrijwilligers zouden wij dit niet kunnen realiseren!

Ook het fotografen team heeft aardig bijgedragen en hieronder kunnen jullie nog even rustig het resultaat bekijken van de 4 fotografen die ons hebben voorzien van beelden:

Foto’s Veld 1

Foto’s Veld 2

Foto’s Veld 3

Foto’s Veld 4

Foto’s Veld 5

Foto’s Veld 6

Sfeerfoto’s

Kijk ook een op de website van Kees van Duijn een van de huisfotografen. Ook zijn enkele foto’s na te bestellen dit kan via deze link of via deze link.