Jesse Reinders vervolgt loopbaan op Nieuw Zuid

De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys heeft overeenstemming bereikt met Jesse Reinders. De geboren en getogen Noordwijker komt over van de profs van ADO Den Haag en tekent bij de blauw-witten een éénjarig contract. In zijn verbintenis is bovendien een eenzijdige cluboptie opgenomen voor een tweede seizoen op sportpark Nieuw Zuid.

De 20-jarige Reinders begon zijn voetballoopbaan bij voetbalvereniging Noordwijk, voordat hij werd gescout door ADO Den Haag. In de Hofstad doorliep de linksbenige middenvelder vervolgens de gehele jeugdopleiding, was Reinders een vaste waarde in het beloftenelftal en maakte hij uiteindelijk op 19 augustus 2022 zijn debuut in het betaalde voetbal als invaller in het uitduel met MVV.

,,Met het aantrekken van Jesse zijn de opties voor op de linkerflank vergroot”, introduceert bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff zijn kersverse aanwinst. ,,In beginsel zien we hem als middenvelder, maar hij kan ook als linksback uitstekend uit de voeten. Jesse is comfortabel aan de bal, heeft inzicht en beschikt over een goede (steek)pass. Hij heeft een goede voetbalopleiding genoten en gezien zijn achtergrond weet Jesse als geen ander wat er wordt gevraagd in een topsportklimaat.” 



Voor Reinders is sportpark Nieuw Zuid geen onbekend terrein. ,,In de jeugd met Noordwijk heb ik regelmatig tegen Quick Boys gespeeld. Het is een geweldige vereniging met een enorme supportersschare. De beleving is enorm. Ook heeft men niets te klagen over het aantal vrijwilligers, heb ik me laten vertellen. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Dat maakt deze club zo uniek, vind ik.”

Volgens de nieuwkomer heeft Quick Boys zich zeer slagvaardig getoond. ,,Gert Pluimgraaff belde mij enige tijd geleden op, informeerde naar mijn toekomstplannen en nodigde mij uit voor een gesprek samen met de nieuwe trainer. We spraken ruim anderhalf uur met elkaar. Ik kreeg sterk de indruk dat ze me voor een langere tijd in de gaten hadden gehouden. Men kon mij precies vertellen wat voor type speler ik ben en waar mijn kwaliteiten liggen. Het gaf mij het gevoel dat ze zich enorm in mij als voetballer hadden verdiept en daarom graag met mij in zee wilden. Na het gesprek was ik dan ook meteen overtuigd van Quick Boys.”



Zijn vader Arnold stond ooit onder contract bij FC Groningen en maakte in de jaren negentig van de vorige eeuw furore als aanvoerder van het kampioenselftal van de Noordwijkers. ,,Mijn vader laat mij altijd vrij in mijn keuze. Hij zegt dat ik moet doen wat mij het beste lijkt. Natuurlijk is hij wel benaderd door zijn omgeving toen men lucht kreeg van de interesse van Quick Boys. Ik zei tegen hem dat ik zo’n goed gevoel had overgehouden aan het gesprek. Waarom zou je het dan niet doen, zei hij tegen mij. Ook hij vindt Quick Boys een prachtige club. Mijn vader bewaart heel goede herinneringen aan de onderlinge derby’s.”

Reinders kan niet wachten om te beginnen op Nieuw Zuid. ,,Ik wil hier slagen als basisspeler. Daar moet ik hard voor werken. De trainer heeft mij verteld hoe hij mij wil gebruiken en op welke manier hij mijn kwaliteiten zal gaan benutten. Bij Quick Boys wil ik mezelf doorontwikkelen en met het team successen boeken. Quick Boys streeft altijd het allerhoogste na, de supporters verwachten dat ook van je”, besluit de ambitieuze nieuwkomer.



Langs deze weg wordt Jesse Reinders van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem heel veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.