Warme slotdag familiedagen

De slotdag van de familiedagen komt altijd veel te snel (behalve voor de vrijwilligers en organisatie). Zaterdag moesten we de familiedagen 2023 alweer vaarwel zeggen. Maar de dag ging niet voorbij voordat we een overvol programma af hadden gewerkt met veel sport, vertier, muziek en plezier opvrolijken. En waar menig club om 19:00 de tent sloot, bleef het op Nieuw Zuid nog tot in de late uurtjes gezellig en barstend druk.

Duizenden liters bier, honderden blikjes mixdrank, honderden kilo’s gebakken vis, honderden kilo’s gebraden vlees, tientallen kilo’s patat en zo kunnen we nog even doorgaan want dat is de “schade” na zo’n slotdag. Het weer werkte enorm mee en al vroeg stak er een heerlijk zonnetje op boven het sportpark. De jeugd kon lekker aan de gang met de voortgang van het jeugdtoernooi. Hoewel ze het einde van het seizoen al gepasseerd zijn zat er toch nog flink wat energie in de jeugd om een goede prestatie neer te zetten. Dit alles tegen een beloning van een krentebolletje, zakje chip, flesje drinken en een medaille.

Klik hier voor foto’s van Jeugdvoetbal

Tijdens het toernooi van de kinderen werd het evenementenplein ingericht voor de middag en avond. Nadat de kinderen hun toernooi hadden afgerond, verplaatste dit grote gezelschap zich naar het evenementenplein. Ondertussen mochten de senioren hun toernooi voortzetten. Het was niet verrassend dat er twee zeer sterke winnaars naar voren kwamen. Een team bestaande uit ervaren QBF-spelers en een team met jonge getalenteerde voetballers, samen met Rian Meijvogel.

Terwijl de sportieve senioren bezig waren, begon het plezier op het evenementenplein en veld 7. Op het evenemententerrein konden de jongste jeugdleden genieten van de draaimolen, de ballenbak en de raceauto’s. Ondertussen werden op veld 7 volop gebruik gemaakt van de springkussens en de waterglijbaan. Vooral die laatste was erg populair, vooral omdat er regelmatig een grote schuimwolk over de baan werd geblazen, wat voor leuke foto’s en veel plezier zorgde.

Kijk hier de foto’s van Seniorenvoetbal

Het visbakteam stond heerlijke kibbeling te bakken. Ze waren de hele middag druk bezig en hebben honderden kilo’s vis verkocht. Menig visboer zou jaloers zijn. Aan de andere kant van het plein stond het team van QBF/Tifosi te grillen. Ze hebben de hele dag met hun poffertjespan boven de hete grill gestaan. Daarvoor verdienen ze respect. Al deze activiteiten resulteerden in een lege koelcel, er was geen curryworst of hamburger meer te bekennen. Het keukenteam en het barpersoneel draaiden overuren. Door de warmte waren de gekoelde drankjes, snacks en patat niet aan te slepen.

Langs veld 1 vond dit jaar weer het buischuifkampioenschap plaats, dat altijd goed in de smaak viel bij de aanwezigen. Jong en oud, al dan niet met een bierbuik, probeerden zo ver mogelijk over de baan te schuiven om de titel te winnen. Hoe goed de dikke buiken ook werden ingesmeerd met afwasmiddel, het bleek dat een “vettig randje” je geen kampioen maakt.

Bekijk hier de foto’s van het Buikschuiven Jeugd

Bekijk hier de foto’s van het Buikschuiven Senioren

Aan het einde van de middag was het tijd om de winnaars van de toernooien naar voren te halen. Onder luid gejuich (en hier en daar wat boe-geroep) werden alle jeugdteams in het zonnetje gezet. Vervolgens was het de beurt aan de senioren. In de categorie 35+ ging de QBF-oude garde er met de overwinning vandoor, terwijl EY Platvoet de winst behaalde in de categorie tot 35 jaar.

Wilco Ouwehand had vrijdagavond de darttitel gewonnen en ontving daarvoor ook een beker. Ten slotte was het de beurt aan JO15-1, die ‘s middags de KNVB Jeugdbekerfinale hadden gewonnen door Barendrecht met 5-1 te verslaan. Gefeliciteerd, jongens!

Sta je op de foto bij prijsuitreiking?

Maar het feest was nog lang niet ten einde, hoewel de klok gestaag verder tikte zou het feest doorgaan tot in de late uurtjes. De organisatie had “Good Old” Raymond Flaton weten te strikken, samen met zijn band Crossroads, om de mensen op de dansvloer te krijgen. Naast een getalenteerde voetballer bleek Raymond ook over flink wat muzikaal talent te beschikken.

Daarna was het de beurt aan een nog vrij onbekende band uit Katwijk: The Country In-Laws. Met hun cowboyhoeden en laarzen betraden ze het podium en brachten ze heerlijke country- en folkmuziek ten gehore, wat een schot in de roos bleek te zijn.

Toen de schemering inviel, keek iedereen vol verwachting naar het podium, benieuwd naar wat er nu zou komen. Tot ieders verrassing kwam John Medley gewoon vanuit de kantine aangelopen en klom hij op de tafels van het terras in plaats van het podium te betreden. John is graag te midden van de mensen en de mensen zijn graag in de buurt van John. Al snel gingen de handen in de lucht en ging John zich van links naar rechts over het terras.

De muzikale afsluiting was natuurlijk voor DJ’s  H&H, die precies weten hoe je een feestje moet afronden. Daarbij kwam nog dat de Tifosi/organisatie alle speelgoedwinkels hadden afgezocht om alle opblaasbare dieren en ballen die ze maar konden vinden op te kopen. Dit resulteerde in een ware beachparty op het plein. De muziek, het weer en de attributen gaven je het gevoel alsof je op een prachtig strandfeest stond.

Natuurlijk kon het feest niet eindigen zonder vuurwerk, dus rond 23:00 uur werd er nog een kleine vuurwerkshow gegeven. Daarna sloten we gezamenlijk af met het zingen van het clublied en het neerhalen van de vlag van de familiedagen.

Foto’s van het evenementenplein en jeugdspelen.

Quick Boys: Not just a Football Club, It’s a way of life.

Vrijwilligers & Sponsors

De familiedagen kunnen natuurlijk niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die altijd maar weer klaar staan om alles in goede banen te lijden. Vaak zie men niet wat een tijd en energie er door velen ingestoken wordt. Hartelijk dank voor jullie tomeloze en onvoorwaardelijke inzet.
Maar ook zonder sponsors valt er weinig te organiseren, de deelnemers en sponsors van Quick Boys Culinair hebben we al in dit verslag genoemd en via deze weg nogmaals dank.  Maar ook alle andere activiteiten kosten geld dus is eer een zeer grote schare aan sponsors nodig en ook die waren gevonden en willen we hartelijk danken:
Rabobank, De Schilders uit Katwijk, H. van Beelen schilderwerken, Schilderbedrijf BDS, Plantlab, Wolthaus WitgoedWiesmeijer Boeketterie, Floral Trade Group, van Beelen & Guijt Schilders, SOED, Profile Paul tweewielers, Assucom, Auto Dijksman, Bouwbedrijf de Lange van der Plas, Bollenstreek Solar, Roots Fish Smokery, van Kruistum schilders, Schilders bedrijf Hans van der Plas, Jaap Bent netten, Partytent verhuur de Tent, Marlies beheer, Cosi Sanitair & tegels, Schilders bedrijf Guijt & Jonker, Verdoes Groothandel, Firma Buis & Zoon woninginrichtingH.H. Catering, Bertus Dekker Seafood, Haasnoot Mode, Haasnoot wonen, Hellenberg Schilderwerken, Duocore Drukwerk, R. de Koning Hoveniers, C. Hus Schildersbedrijf, Ronald van Dijk Schildersbedrijf, Interparket Arie Meijvogel, Stukadoorsbedrijf Henk-Jan Vooys, Hoek Group, De Wit Beveiliging, Strandpaviljoen Zee & Zon, Basis Bedrijfshuisvesting, G. Barnhoorn Stukadoorsbedrijf, Kika, Quick Boys Businesclub, Ouwehand Visverwerking, GSP Katwijk, The Fishlovers, Visspecialist Stevenshof, Adrie de Beste, Jaco Heeringa, BAJEBI, Tifosi Bouwteam.