Sportieve derde dag Familiedagen

De vrijdag staat altijd in het teken van de senioren en de aftrap van de “sportieve toernooien”. Er was wederom voor ieder wat wils, van visbakken tot B.B.Q. van Voetbal tot aan darten en van een Shantykoor tot aan een Live band, lees snel verder wat jullie gemist hebben!

55+ Middag

Op vrijdagmiddag was het de beurt aan de 55+ ers binnen de club. Nadat woensdag de jeugd en de dames aan hun trekken waren gekomen, en donderdag de culinaire lekkerbekken, was het nu tijd om deze doelgroep zeker niet te vergeten. In het clubhuis was er een speciale middag voor hen georganiseerd, van 14:00 tot 16:00 uur werden er twee films vertoond. Gijs Heemskerk (Werkzaam bij Mammoet) had voor deze gelegenheid de oudste werknemer van Mammoet (Jan van Wees) uitgenodigd om wat te vertellen over het bedrijf waarna er films werden vertoond over de berging van de Koersk en het Plaatsen van de Boeing bij het Corendon hotel.

Na het bekijken van de films was het tijd om echt te genieten op z’n Katteks. Dat betekende een biertje, een visje en een muziekje. Voor deze gelegenheid zorgde shantykoor Skuytevaert voor de muzikale omlijsting. Als snel zat de sfeer er goed in en stonden de gasten lekker mee te galmen, naar mate de middag vorderde “kaapte” een stel oudgedienden een microfoon van het shantykoor en voegden zich bij de muzikale groep. Uiteraard steelt er altijd eentje de show, verdere uitleg is overbodig maar hij nam de boel wel weer op sleeptouw en had de lachers op zijn hand.   

Buiten werd er een heerlijk visje gebakken wat nog een hele klus was voor 80 man, want de lekkerbekken waren zo groot dat sommigen hem niet eens op kregen, andere dan weer haalden gerust een tweede of een derde visje. Voor wie dit nog niet genoeg was, was er ook nog gerookte makreel. Verbazing wekkend genoeg was aan het einde van de middag alles schoon leeg.

De 55+ middag gleed er daarom ook in als een vette vis, en de aanwezigen kunnen terugkijken op een nostalgisch middagje.

Foto’s van de 55+ middag

Voetbaltoernooi

Na een gezellige start met de jeugd, dames en de 55+ ers, was het tijd voor het serieuzere werk van de familiedagen. Bij een voetbalclub hoort uiteraard een voetbaltoernooi, zowel de jeugd als de senioren mochten aantreden om te strijden voor de clubkampioenschappen.

De jeugdteams (waarvan het toernooi gesponsord werd door de Rabobank) kwamen voornamelijk in hun eigen teamopstelling uit, terwijl de senioren een gevarieerd gezelschap vormden. Er hadden zich 37 teams ingeschreven en er was onder andere een team bestaande uit dames en heren die normaal gesproken zorgen voor koud gerstenat en eten, een team dat elke week zorgt voor de sfeer bij uit- en thuiswedstrijden, en een team van fanatieke oud-voetballers.

Na de wedstrijden en het opwaaien van de stofwolken, was het voor de 30+ teams duidelijk hoe ze ervoor stonden en wat hen te wachten stond op zaterdag voor het vervolg van het toernooi. In de 35+ poule was de winnaar al bekend aangezien zei alleen op vrijdag hun wedstrijden afwerkte maar de winnaar maken we in het volgende verslag bekend.

Foto’s voetbaltoernooi jeugd
Foto’s voetbaltoernooi senioren

Darttoernooi

Ook het darttoernooi op Nieuw Zuid is weer nieuw leven ingeblazen en trok veel enthousiaste deelnemers die streden om de felbegeerde titel: Dartkampioen van Nieuw Zuid. Het evenement vond plaats in een sfeervol clubhuis met meerdere dartborden, waar voortdurend spannende wedstrijden werden gespeeld. De sfeer had zelfs wat weg van de Embassy in de oude Lake Side Country Club. De pijlen vlogen her en der door de lucht en zo nu en dan belandde er ook wel eens een pijl in het dartbord.

Gedurende de avond werd er fanatiek gestreden en was er een geweldige sfeer. De deelnemers toonden hun dartvaardigheden en lieten het publiek genieten van indrukwekkende worpen.

Aan het einde van de avond waren het Wilco Ouwehand en Aldert Nijgh die het tegen elkaar opnamen in de finale. Het werd een clean sweep maar voor wie?? dat maken we ook in het volgende verslag bekend. Zijn winst zal zaterdagmiddag tijdens de prijzenceremonie worden bekroond en hij zal officieel worden gekroond worden tot Dartskoning van Nieuw Zuid.

Foto’s Darttoernooi

B.B.Q & Live muziek

Gelijktijdig met het voetbal- en darttoernooi werd er ook een B.B.Q. georganiseerd op het evenementenplein. Met zulke zware inspanningen moet er natuurlijk goed aan de innerlijke mens worden gedacht. Een lekker stukje vlees en een “sapje” erbij is dan geen  overbodige luxe en daar had de organisatie dus dan ook goed voor gezorgd, lekkere sate, mooie stukken kip, speklappen er was geen nee te koop.  Coverband “The Flames” zorgde voor de muzikale omlijsting en de muziek viel goed in de smaak bij alle aanwezigen. Door het heerlijke weer bleef het daarom ook nog lang gezellig op het plein.

Bekijk hier de sfeerfoto’s