Quick Boys Culinair: Genieten op z’n Katteks

Op donderdag 1 juni stond Quick Boys Culinair weer op het programma van de familiedagen. Sinds de eerste editie is Quick Boys Culinair uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement tijdens de familiedagen, dat steeds populairder wordt. Dit resulteerde erin dat de 400 beschikbare tickets binnen één enkele avond volledig uitverkocht waren. Het werd wederom een geweldige avond waarin de aanwezig op z’n Katteks genoten dus: Veel, Vis, Vlees, Wijn en Bier.
De mensen werden verwend met allerhande soorten hapjes en drankje, van bitterbal tot Kalfspicanha en van een simpel pilsje tot aan heerlijke wijnen, cocktails en QBF shotjes.

Anders dan een jaar geleden was het weer, waar we toen met 22 graden stonden weg te smelten op veld 3, stond er nu een venijnige wind die menigeen eerder deed terugdenken aan het midwinterfeest dan aan de vorige editie van Quick Boys Culinair. Wat wel vergelijkbaar was, waren de verschillende lokale ondernemers die aanwezig waren om de bezoekers te trakteren op overheerlijke hapjes en verrukkelijke wijnen, met hun culinaire talenten als basis. De bezoekers genoten volop van een breed scala aan culinaire hapjes, bereid met de grootste zorg en expertise.

Er was een overvloed aan schitterende vleesgerechten, zoals Tritrip, Lamskotelet, kalfslende en kalfspicanha, waar de bezoekers gretig van genoten. Er waren zelfs bezoekers bij die bijna een heel lam hebben staan verorberen, anderen kregen weer visvormige trekjes gaandeweg de avond vanwege de kilo’s vis die ze stonden weg te werken.
Want ook visgerechten waren zeer in trek met de haring, Poke bowl met gamba, paling, zalm, sushi en zelfs oesters die werden geserveerd. Het leek alsof de “uit de vaart genomen” Katwijkse kotters hun meest recente vangst rechtstreeks op Nieuw Zuid hadden afgeleverd. De Katwijkse ondernemers hadden hun beste culinaire creaties samengebracht om de aanwezige Bourgondiërs te verwennen met ware smaaksensaties.

Naast de heerlijke hapjes was er ook een uitgebreide selectie van heerlijke wijnen, verschillende cocktails en zelfs blauw- witte shotjes om de gasten te verwennen. Van verfijnde witte wijnen tot karaktervolle rode wijnen, er was voor elke smaak en voorkeur iets te vinden.

De aanwezige wijnimporteurs stonden klaar om de bezoekers te adviseren en te begeleiden bij het maken van de perfecte wijnkeuze. Op de achtergrond vermaakte zangeres Elouza het publiek met allerlei lekkere cover deuntjes. 

Uiteraard stond gezelligheid centraal tijdens Quick Boys Culinair. Het evenement bood niet alleen een culinaire ervaring, maar bracht ook mensen van verschillende achtergronden binnen de club samen om te genieten en na te praten over het afgelopen voetbalseizoen, en om vooruit te kijken naar wat het nieuwe seizoen te bieden zal hebben.

Er was ook gedacht aan degenen die dol zijn op zoetigheid en toetjes onder de bezoekers, en daarom werden er heerlijke lekkernijen geserveerd. Men kon genieten van smakelijke griesmeelpudding met rode wijnsaus, verrukkelijke aardbeientaart met slagroom, ambachtelijk bereid ijs en een verscheidenheid aan bonbons. Het was een avond vol lekkernijen waar nog lang over nagepraat zal worden.

Kijk hier foto’s nog eens terug.

Woord van dank

Graag willen we een ieder bedanken die deze avond tot een groot succes heeft gemaakt, van organisatie  tot aan alle vrijwilligers bedankt!!

Wellicht denkt u, van welke restaurateur heb ik nu wat gegeten/gedronken? Er waren deze editie vele bekende restaurateurs aanwezig, aangevuld met enkele nieuwe namen op Quick Boys Culinair welke wij via deze weg ook hartelijk bedanken voor hun inzet:

Weinhaus Gold, vishandel M. Hartevelt & Zn., In den Blauwen Bock, Patisserie Holtkamp, Hollander in Wijnen, Zomers Beachclub, Boschy Paling, Root’s Fish Smokery, Grill bar Ruig fte. Danny Vooys, Keurslager Vooys, Brasserie Havenkwartier, het Wapen van Kattuk, Bakker van Maanen, Wijnimport Jos Rijnaarts, Papa’s Ambacht, Casa Cara Dine & Dance, Horesca Horecavo, IJs van Matthijs, Visspecialist van der Marel, Zeevisgroothandel FixFish, F&R Pastry, Restaurant Sans Souci, Cafe the Safe.