Jeugdspeler Ruben van Zuijlen verkast naar Eredivisionist

Na één seizoen bij Quick Boys maakt jeugdspeler Ruben van Zuijlen deze zomer de overstap naar Eredivisionist Sparta Rotterdam. De 11-jarige Ruben speelde vijf seizoenen bij Rijnsburgse Boys en sloot afgelopen zomer aan in de JO13-1 van Quick Boys. Telefonisch spraken we met Ruben over zijn ‘transfer’.

“Samen met mijn ouders Bram en Marjolijn, broertje Joris en zusje Linde woon ik in Rijnsburg”, zo vertelt Ruben. “Joris keept in de JO10-1 van Rijnsburgse Boys en Linde zit op turnen. Op dit moment zit ik in groep 8 van de Julianaschool, volgend jaar ga ik naar 1 havo/vwo op het Pieter Groen.”

Zoals gezegd speelt Ruben pas kort op sportpark Nieuw Zuid. “Vorig seizoen heeft Quick Boys eerst Rijnsburgse Boys benaderd, en via hen kwamen ze met mij in contact. Ze vertelden dat ze mij al een paar jaar volgden en mij er graag bij wilden hebben. Ik mocht eerst meetrainen en dat vond ik wel erg spannend, maar ik werd goed opgevangen door de trainers en spelers bij Quick Boys. Daarna mocht ik meedoen met een toernooi en waren zowel Quick Boys als ik overtuigd. Hier kreeg ik de kans om op een hoger niveau te spelen en in een oudere leeftijdscategorie, zodat ik me verder kon ontwikkelen. Sinds dit seizoen speel ik daarbij op een groot veld. Dat betekent meer rennen, maar je kunt ook meer doen met de ruimte. Meestal sta ik gepositioneerd op het middenveld en soms rechtsbuiten.” Het duurde wel even voor Ruben het voetbal ontdekte. “Tijdens het WK 2014, toen Nederland als derde eindigde na een mooi toernooi, begon de liefde voor het voetbal. Hierna ben ik begonnen in de mini-F’jes, te vergelijken met de Landenteams bij Quick Boys. ”

Komend seizoen is Ruben dus actief voor Sparta Rotterdam. “Ik maakte deel uit van een selectieteam van de KNVB (West II-O12, red.), waar talentvolle jeugdspelers van amateurclubs voor in aanmerking komen. Toen ik met die ploeg tegen Sparta O12 speelde, ben ik gescout en hebben ze Quick Boys benaderd. Twee dagen later hoorde ik dat op de training van mijn trainers Gerard van der Plas en Vincent van der Plas. Dat was natuurlijk heel leuk. Hierna heb ik twee stagedagen bij Sparta meegemaakt, waarna ik gebeld werd dat ik komend seizoen in de jeugd mag aansluiten. Na alles goed op een rijtje te hebben gezet, hebben mijn ouders en ik de knoop doorgehakt. Het is een mooie kans en er wordt door Sparta ook goed rekening gehouden met mijn school.”

Ruben heeft er in ieder geval veel zin in. “Ik zal vier keer in de week gaan trainen bij Sparta, waarbij ik thuis met een busje wordt opgehaald en weer teruggebracht. Natuurlijk ga ik zo veel mogelijk mijn best doen bij Sparta. Mocht het uiteindelijk toch niet goed gaan, ben ik gelukkig welkom bij Quick Boys om weer terug te komen. Het is een goede keus geweest om bij Quick Boys te komen voetballen en mijn teamgenoten zal ik zeker gaan missen”, zo besluit Ruben het gesprek.

Geef een antwoord