Jong Ajax maatje te groot voor Quick Boys

Quick Boys heeft het oefenduel met Jong Ajax met 0-4 verloren. Bij rust leidden de Amsterdammers met 0-1. De eerstedivisionist was een stuk effectiever dan de blauwwitten, die met name in de eerste helft behoorlijke mogelijkheden kregen. Uiteindelijk boekte de formatie van het trainersduo Andries Ulderink en Jaap Stam een ruime overwinning in Katwijk.

Vorig seizoen was Jong Ajax al eens te gast op Nieuw Zuid. Toen eindigde het oefenduel in 2-2 dankzij doelpunten van Thom de Vries en Jaap van Duijn. Deze keer kregen met name de spelers die de laatste weken buiten de basis vielen de gelegenheid zich te profileren op veld 2 van sportpark Nieuw Zuid. Een aantal vaste krachten kreeg rust. Zo kwamen Martijn de Zwart, Mike Derlagen, Milan Hoek, Maarten Woudenberg en Jesse Driebergen helemaal niet in actie.

Nadat Richairo Zivkovic de eerste kans van de wedstrijd liet noteren, opende Abdel Malek El Hasnaoui met een verdekt schot in de achttiende minuut de score namens de Amsterdammers: 0-1. Quick Boys deed in het eerste bedrijf goed mee en kreeg de nodige kansen op de gelijkmaker. Eerst kapte Jaap van Duijn de bal vrij en schoot in de handen van keeper Norbert Albas. Niet veel later werd Harry Zwarthoed door Ronnie Verplancke weggestuurd, maar de Volendammer kon de Amsterdamse goalie evenmin verschalken. De grootste kans was voor Jeroen Ketting, die op enkele meters van het doel plotseling in balbezit kwam. Ook hij kon echter de stand niet gelijktrekken.

Na de pauze, met veel wisselingen in het team van de thuisploeg, kwam Jong Ajax snel op 0-2. Proefspeler Nikola Vujnovic brak door aan de linkerkant en schoot de bal snoeihard tegen de touwen achter Erwin Friebel. In een tijdsbestek van vijf minuten profiteerde Jong Ajax tweemaal van onoplettendheid in de defensie van de blauwwitten. Eerst was Sheraldo Becker trefzeker, waarna Leeroy Owusu de score verder opvoerde. In het restant van het duel kregen de jonge profs nog enkele kansen op meer treffers, maar de schade bleef verder beperkt voor de blauwwitten.

Aanstaande zaterdag komt SHO op bezoek. Het duel tussen Quick Boys en de ploeg uit Oud-Beijerland begint om 15:00 uur.