Zwaluwen – Quick Boys 1-4

Spelers uit eigen kweek van Quick Boys verzorgen complete doelpuntenproductie!

De vrije schop was een belangrijk wapen voor de blauwwitten. Voor de rust scoorde Jaap van Duijn tweemaal uit een vrije schop. In de tweede helft lag weer een vrije schop van Van Duijn aan de basis van een verhoging van de voorsprong.

Quick Boys heeft het teleurstellende resultaat in de thuiswedstrijd tegen v.v. Noordwijk snel verwerkt. In Vlaardingen bleek Zwaluwen, dat met 2 gewonnen wedstrijden een prima competitiestart kende, een maatje te klein voor Quick Boys dat met 2 nieuwe gezichten in de basis startte. Zowel Mike Ruijter als Jesse Driebergen waren hun basisplek kwijtgeraakt ten faveure van Henry Opoku en Thom de Vries.

De wedstrijd kende een vervelende start. Voor Zwaluwen liep Marlon Oranje al in eerste minuut een handblessure op en moest het veld verlaten. Binnen tien minuten spelen raakten Maarten Woudenberg en Mustafa Celen eveneens zo geblesseerd dat beiden de wedstrijd niet konden vervolgen. Jesse Driebergen viel in voor Woudenberg en Zwaluwen bracht Ryan Santos St’Aubyn. Na amper tien minuten spelen was coach Adrie Poldervaart al twee basisspelers kwijtgeraakt. In de tussentijd was Zwaluwen een keer gevaarlijk geweest toen Bradley el Idrissi teveel ruimte kreeg van de blauwwitte defensie, waardoor hij de bal op de buitenkant van de doelpaal kon plaatsen. Een paar minuten later moest coach Poldervaart toezien hoe zijn doelman Nick Sanders met moeite het doel schoonhield bij een vrije schop van Jaap van Duijn.

Het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van Zwaluwen, Quick Boys zette de thuisploeg onder druk maar kwam voorlopig nog niet verder dan het afdwingen van een aantal hoekschoppen. Bij één van die hoekschoppen, na ca. twintig minuten spelen, moest de Zwaluwen-defensie aan de noodrem trekken wat resulteerde in de vrije schop ca. 20 meter vanaf het doel. Hoewel doelman Sanders inmiddels wist wat hem te wachten stond bij de vrije schoppen van Van Duijn, had de keeper nu geen antwoord op het geplaatste schot van de vleugelspits: 0 – 1. Quick Boys bleef druk zetten en weer moest Zwaluwen aan de noodrem trekken, deze keer door aanvoerder Edwin van Bueren. Doelman Sanders kwam met de schrik vrij bij de hard genomen vrije schop van Van Duijn.

In deze fase van de wedstrijd leek Zwaluwen nog wat terug te kunnen doen. Mustafa Celen kon in stelling worden gebracht uit een vrije schop maar kopte de bal over het blauwwitte doel. Met nog een kwartier te spelen was Yordi Teijsse met een snoeihard afstandsschot dicht bij een 0 – 2 voorsprong voor Quick Boys. Doelman Sanders bracht uitkomst voor Zwaluwen door de bal met een knappe reactie over de deklat te tikken. Een paar minuten later moest Sanders alsnog capituleren. Weer een vrije schop omdat de Zwaluwen-defensie een overtreding beging om, voorlopig, erger te voorkomen. Jaap van Duijn liet de keeper opnieuw kansloos met een fantastisch geplaatste bal. Ook Philippe den Hartog liet zich in deze fase van de wedstrijd niet onbetuigd. Met een knappe actie wist hij Yordi Teijsse in stelling te brengen, wiens kopbal door doelman Sanders werd gekeerd.

In de loop van de eerste helft zette Zwaluwen nog aan om de achterstand te verkleinen. In de extra tijd leek de ploeg te kunnen profiteren van een klutssituatie bij een hoekschop. De blauwwitte defensie wist het probleem alsnog op te lossen. Tot de rust werd Zwaluwen nog een keer gevaarlijk, deze keer was Gerard Aafjes een sta in de weg voor de Vlaardingers en voorkwam daarmee de aansluittreffer.

Quick Boys startte de tweede helft zonder invaller Jesse Driebergen die met een oogblessure in de kleedkamer achterbleef. Ronnie Verplancke was zijn stand-in. Quick Boys wist al snel de voorsprong verder te verhogen. Weer een overtreding in de buurt van het strafschopgebied, weer Jaap van Duijn die de trekker zou overhalen. Doelman Sanders werd de bal niet de baas en Thom de Vries stond prima op de goede plek om de afvallende bal in het doel te schieten.

Zwaluwen trachtte wat terug te doen en zocht de aanval. Jesper Gudde was ongelukkig bij zijn doelpoging, de bal belandde op de doelpaal. Bij het wegwerken van de bal beging de blauwwitte defensie een overtreding die met een vrije schop werd bestraft. Aanvoerder Edwin van Bueren liet de bal achter doelman Martijn de Zwart in de touwen belanden. Zwaluwen mocht in deze wedstrijdfase nog twee keer, zonder succes, een vrije schop nemen.

Na 20 minuten spelen bepaalde Quick Boys na een mooie aanval de uitslag op 1 – 4. Met een handige hakbal bracht Jaap van Duijn op de linkerflank Mike Derlagen in stelling. Zijn voorzet bereikte Yordi Teijsse die vervolgens aflegde op Thom de Vries. Hij wist voor de tweede keer deze middag de bal langs doeman Sanders te werken. Beide tegenstanders bleven op zoek naar een doelpunt maar wisten het net niet meer te vinden, waardoor de uitslag werd bepaald op een 1 – 4 overwinning van Quick Boys.